comments 2

Ihan oikeasti, nakkipiilo!

I know!

Tämä on niin sanoinkuvaamattoman hilpeää ruokaa, pakottava tarve jakaa kanssanne!

Nakkipiilot

Pussillinen kuivahiivaa
4 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Nakkeja

Sekoita hiiva ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhot vaivaten.
Anna taikinan nousta puolisen tuntia.
Jaa taikina n. 20 osaan, pyöritä pulliksi, litistä ohuiksi lätyiksi (tai kauli). Laita nakki (tai puolikas nakki, jos ovat pitkiä. Juu ei, ei tämä enää nolommaksi voi mennä!) letun sisään, kääri rullalle ja aseta rullat pellille. Voitele maidolla ja paista kypsiksi.

Äiti soitti ja kertoi jättikatkarapuillallisestaan. Minä kerroin nakkipiiloista. Äiti meni ihan hiljaiseksi ja kysyi: “Mitä sä tarjosit niiden kanssa?” “Ketsuppia”, vastasin lannistuneesti.

Toim. huom. Nakkipiilot EIVÄT olleet minun ideani, vaan hyvin pienten ja innokkaiden lapsosten, ja he myös valmistivat nämä pumpelot. Mutta söin kolme, ja olisin varmaan syönyt enemmänkin, jos olisin kehdannut töniä lapset, omat ja vieraat, uunipellin luota sivuun.

Kirja: Pidot Ankkalinnassa, Sami Garam kokkaa vuoden ympäri

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.