Valitse sivu

Yövyimme Tampereella Grand Hotel Tammerissa. Yllättävä elämys! Vuonna 1929 valmistunut hotelli on kaunis, värikäs, klassisen ylellinen. Yksityiskohdat hellivät silmää, sivelimme sinisiä ovia, hiivimme käytävillä, kurkistelimme lasien läpi.

Meidän vanhempien huone oli hurmaava. Ikkunat avautuivat kahteen suuntaan, koskellekin. Olimme ylhäällä kuudennessa kerroksessa, aurinko paistoi huoneeseen ja satakertaisti sävyt. Seinien vaaleansinisen, kultaisen raidan, vadelmanpunaiset nojatuolit. Kylpyhuone oli pikkuriikkinen, mustavalkoinen, kaunis kuin koru. Lojuimme sängyllä lehtipinoinemme ja nautimme. Hotellin väritkö minut sitten villitsivät, kun palasin ostoskierrokselta villiä lehvää puskevan hameen ja kirsikanpunaisen huuliöljyn kera?

Aamiainen nautittiin suuressa salissa. Pehmeää, taiten tehtyä munakokkelia, pyöreitä pannukakkuja, aprikoosihilloa. Vaahtoavaa, lämmintä maitoa kaadettiin kahviin kolhiintuneesta hopeaisesta kannusta, jonka kyljessä komeilivat kirjaimet GHT.

Palvelu oli superystävällistä, kaikki järjestyi ja sujui. Vielä viime hetkillä saimme vieraita hotellille ja puolessa tunnissa oli aulaan järjestetty toiveidemme mukainen vastaanotto virvokkeineen, hedelmineen, jääpaloineen.

Suosittelemme!