Valitse sivu

Hyvää, nopsaa ja helppoa, sellaista soisi kesäruoan olevan. Sillä kun aurinko paistaa ja piha on lämmin, on suorastaan syntiä kökkiä keittiössä. Ellei se sitten ole kesäkeittiö ulkosalla, josta haaveilen edelleen.

Tästä reseptistä saamme kiittää Västra Nyland-lehden Hangöliv-bloggaria ja ystävääni Tarjaa. Hän jakaa usein fb-seinällään ruokakuvia, joista poimimalla väsynyt perheenäiti saa taas yhden päivän pelastettua jatkuvassa mitä tänään syötäisiin -rumbassa. En nyt ihan mene vannomaan miten Tarja lohikastikkeensa valmisti, mutta näin me sen sovelsimme.

Kermainen lohikastike

Paista kaupan valmiita lohisuikaleita hetki voissa.

Lisää pieneksi pilkottua paprikaa mukaan kuullottumaan.

Kumoa nyt pannulle tuorejuustoa (esimerkiksi kylmäsavulohi- tai ruohosipulituorejuustoa) ja luomukermaa sopivasti, kiehauta.

Mausta suolalla ja valkopippurilla, ropsauta lopuksi päälle kourallinen tai kaksi ruohosipulia.

Tarjoa niukassa tilliliemessä keitettyjen, hyvin suolattujen uusien perunoiden kanssa.

Katso myös Tarjan ohje makoisaan yrttisuolaan!