comments 25

Heitetäänkö pois kaikki housut ja paidat, lähdetään lennolle

Mä olen siitä vekkuli, että pystyn tekemään mitättömistä asioista valtavia ongelmia ihan tuosta noin vaan, ja sitten toisaalta taas kääntämään vaikeat asiat kiinnostaviksi haasteiksi.

Otetaan nyt vaikka Case Meksikon Pitkä Lentomatka.

Ensin mä olin ihan että ei hemmetti, pelottaa, ahdistaa, enkä takuulla tule selviämään hengissä. (Muun muassa koska en käy lentokoneiden enkä junien vessoissa koskaan eli ikinä).

Mutta sitten aikani henkeäni haukottuani ja sureksittuani päätin, että tästähän otetaankin kuulkaa ilo irti! Minähän rakastan tämmöistä suunnittelemista!

Me lennämme siis joulukuun puolessa välissä Helsingistä Madridin kautta Mexico Cityyn. Kun laskee mukaan ajomatkat Hangosta Helsinkiin, olemme matkalla noin vuorokauden, josta siis suurimman osan ilmastoiduissa tiloissa, joissa on loisteputkivaloa. Kummatkin asioita, jotka saavat minut romahtamaan.

Lentoaika Madridista Mexico Cityyn on yli 12 tuntia.

Se on AIKA MONTA TUNTIA RUTIKUIVAA LENTOKONEILMAA JA PAIKALLAAN ISTUMISTA. Tätä ennenhän olen määritellyt maksimilentoajakseni 3,5 tuntia…

Olen kuitenkin nyt kehittänyt selviytymissysteemin, joka perustuu kauneudenhoidollisiin toimenpiteisiin. Olen mielikuvaharjoitellut itselleni eräänlaisen lentokone-span.

Laitoin tässä päivänä muutamana mutsille viestiä.

Oletko sä antanut mulle jo joululahjan? Toivon rahaa.

Pitkän viestittelyn jälkeen (kyllä on taas tässä viikkotolkulla mennyt whatsappin varressa) mutsi siirsi PIENEN SUMMAN tililleni ennenaikaiseksi joululahjaksi, saatesanoilla:

Ei kukkia, ei seerumeita, etkä tarjoa samppanjaa kenellekään.

Hyvin se tyttärensä tuntee. Hän ei kuitenkaan kieltänyt IHOÖLJYJÄ, joten menin ja ostin heti Acon Renewal Face Oilia* aloittaakseni lentokone-spani kokoamisen!

*Kiitos vinkistä MileStyle Blog

Olen nyt pitkällisen tutkimustyön tuloksena laatinut oman muistilistani pitkille lentomatkoille, toki jo hyvissä ajoin ennen pitkää lentomatkaa ja sen suomaa kokemusta:

(Olen lentänyt kyllä nuorena mm. pisimmillään Hki-Lontoo-New York-Chicago -session, mutta sitä ei lasketa, sillä nuorenahan sitä pystyy ihan mihin tahansa eikä mikään tunnu missään. Ajatella, että silloin sitä todella lennettiin 15-vuotiaina pitkin maailmaa ilman kännyköitä, ja kotiväki saattoi vain toivoa, että joskus parin vuorokauden kuluttua kuulisivat rätisevän lankapuhelimen toisesta päästä heiveröisen tiedon perillepääsystä…)

1. Valitse paikkasi. Tätä emme valitettavasti ole päässeet vielä tekemään, jostain syystä Iberian lennolle ei saa edes kovalla rahalla varattua paikkoja etukäteen. Seuraava mahdollisuus on sitten kun online check-in käynnistyy, täytyy olla kärppänä. Aion myös luonnollisesti tarvittaessa rettelöidä Madridin lentokentällä. Osaan kuulostaa aivan joltakin roolihahmolta Almodovarin elokuvasta Naisia hermoromahduksen partaalla, kun sille päälle satun.

Me olemme matkassa koko viisikko, ja olisi kivaa istua edes jotakuinkin lähekkäin. Haluan myös jostain syystä istua koneen etuosassa ja varmistua siitä, että minun ja käytävän välissä on vain omaa väkeä. Parkkosen pitää lievän ahtaanpaikankammon takia istua aina käytäväpaikalla, myös elokuvateattereissa. Minä pidän ikkunapaikastakin, koska siellä saa käpertyä omiin oloihinsa, mutta vieraiden yli loikkiminen ei ole kauhean mukavaa.

(Suurin osa ihmisistä haluaa istua kuulemma koneen etuosassa. Siksi moni suosiikin koneen takaosaa, jossa saattaa tästä syystä olla väljempää.)

Jos olisin varoissani, upgreidaisin tietenkin koko sakin.

2. Pukeudu fiksusti. Ja kun sanon fiksusti, tarkoitan, että älä pukeudu kuten minä, jolla on pakkomielle hurmata aina kohdemaan koko asukaspohja heti lentokentällä, omasta mukavuudesta viis. Aion olla viisaampi tällä kertaa, ja olenkin jo suunnitellut itselleni lentoasun.

(Lentoasun, kiekui mutsi puhelimeen, aiotko sä lähteä lentoon!)

Tahdon pehmeät, mutta pohkeita nuolevat vajaamittaiset housut, paljaat nilkat, mustat lenkkarit, jätti t-paidan, joka valahtaa toiselta olkapäältä, harmaan kauniisti laskeutuvan alpakkavauvasta tehdyn villatakin taskuilla ja valtavan mustan shaalin. Asuni kruunaa äärettömän tyylikäs mutta silti leikkisä luonnonmateriaaleista valmistettu unimaski, jota en ole vielä löytänyt. Vaihdan kengät koneessa aamutossuihin (hotellista pöllityt) ja mustiin villasukkiin. Paljon hopeakoruja.

Kassiin pakkaan vielä joitakin vaihtovaatteita, mikäli tunnen oloni nuhjuiseksi loppusuoralla sekä mustat flipflopit. Vaikka Mexico Cityssä todennäköisesti onkin noin viisi astetta “lämmintä” klo 4:50 kun laskeudumme…

3. Unohda meikit ja piilarit. Pistä rillit päähän. EHDOTTOMASTI MULLE VAIKEIN RASTI TÄMÄ! Katso kohta 2. “kohdemaan koko asukaspohjan hurmaaminen”. Minulle luonnontilassa oleminen tarkoittaa paljon mustaa kajalia, kaikki muu on luonnotonta. Mutta koska haluan lotrata naamaani noin 300 euron arvosta vapaita radikaaleja lentomatkan aikana, ja koska haluan, että minulla on silmämunat vielä Meksikossakin, joudun taipumaan.

Vinkki: Ennen laskeutumista voit pyytää pari jääpalaa, kietoa ne kahteen servettiin ja nostaa hetkeksi silmille. Ah!

4. Pakkaa käsimatkatavarakassi järjellä, ei kiireellä. Minulla on vanha, ihana ruskeanahkainen kassi, joka on notkea ja tilava ja muuten täydellinen, mutta siinä ei ole mitään sisälokeroita. Laita siis tavarat omiin pieniin pussukoihin käyttötarkoituksen mukaan. Voiteet ja raikasteet yhteen, eväät yhteen, meikit yhteen, pillerit yhteen, laturit, laitteet ja kuulokkeet yhteen. Kun kaikella on paikkansa, on asiat helppo löytää. Gauharillahan on se mielettömän kaunis ja kätevä meikkipussisarja!

Ja vaikka haluatkin olla varautunut kaikkeen, ei matkakassia kannata turvottaa jalkatilan kustannuksella. Pienilläkin asioilla voi omasta paikasta tehdä mieleisen pesän.

5. Syö järkevästi, ennen lentoa ja lennolla. Pizzaa ja punaviiniä ei lasketa järkeväksi syömiseksi, josta olen erityisen pahoillani. Samoin kuin siitä, että välilaskumme Madridin lentokentällä kestää nelisen tuntia = olen LÄHELLÄ TAPAKSIA nelisen tuntia, mutta saan omien sääntöjeni mukaan syödä vain laihaa kanakeittoa tai salaattia. Tapasten lisäksi ikiomalla kieltolistallani ovat alkoholi, kahvi, hiilihapotetut juomat, sokeri, liika suola ja vehnä. Lentokoneilma turvottaa ja kuivattaa, ja minä haluan laskeutua litteänä ja kosteana.

6. Rakenna itsellesi ohjelma. Silkka kasvojen hemmottelu vie jo oman aikansa. Ihania aineita kannattaa taputella kevyesti lisää parin tunnin välein, sinne missä tuntuu tarvetta olevan: silmänympärykset, huulet, kädet… Ja puhdistaa kasvot puhdistusliinoilla ja misellaarivedellä välillä.

Liiku tunnin välein hereillä ollessa, juo paljon vettä (tämäkin on helpompaa hereillä), koita nukkua edes vähän, edes pätkissä. Me onneksi lennämme yöllä sen pisimmän pätkän, joten nukkuminen saattaa onnistuakin.

Jos ei onnistu, niin katso antaumuksella leffoja, lue kerrankin rauhassa ja piinaa Parkkosta tulevaisuuskeskusteluilla. Opiskele espanjaa. Kun ajan jakaa pieniin kapseleihin ja luo lennolle omat rutiininsa, aikakin menee sutjakammin. Olen myös alkanut ymmärtää, että minun on joustettava vessaperiaatteestani, toilettireissut ovat sitä paitsi hyvää liikuntaa.

Pitkiä matkoja alvariinsa ramppaava ystäväni Carita (joka on nytkin Ausseissa) kertoi kävelevänsä käytävillä ympyrää ja käyvänsä venyttelemässä koneen takaosassa, lentoemäntien luona. Siellä on hyvin tilaa. Hän myös neuvoi valitsemaan heti neljä hyvää leffaa, jotta henkisesti tietää ainakin noin 7-8 tunnin olevan katettu. Sitten kun laskee tunnin nousu- ja laskuhärdelleihin, ja pari tuntia syömisiin, onkin jo perillä. (Mutta kyllä Caritakin sanoi, että ne kolme viimeistä tuntia ovat ne pahimmat.) Carita myös vinkkasi välilaskupaikkojen suihkuista ja jalkahieronnoista, joillakin kentillä on myös joogaa! Caritan salainen ase koneessa on piparminttu-jalkavoide, mutta minä luulen, että parin tunnin lennon jälkeen en enää taivu niin paljon, että ylettyisin omiin varpaisiini…

Muista myös hyödyntää nykyajan vempeleitä: nyt ehtii kuunnella poliittisen podcastin jos toisenkin ja kenties vaikka blogata!

7. Aloita valmistuminen jo ennen matkaa. Tankkaa vettä, nuku hyvin, kävele pitkiä lenkkejä, kuori ja öljyä koko kroppa, tee hiuksillekin öljyhoito. Tehokosteuta kasvoja. Jalat joutuvat koville koneessa ja yleensä matkalla muutenkin, kun yrittää ottaa haltuun kokonaisia kaupunkeja muutamissa päivissä. Haluat ehkä satsata jalkahoitoon ennen reissua tai ainakin itse kylvettää ja huoltaa räpylät.

Myös se pizza ja punaviini -setti kannattaa unohtaa jo matkaa edeltäviltä päiviltä ja syödä kevyesti. Jos et nappaile maitohappobakteereita ympäri vuoden kuten minä, aloita ainakin reilusti ennen matkaa.

Laita kaikki valmiiksi hyvissä ajoin, jotta itse matkaan lähtö on stressitön ja kiireetön (ahahahahahahahahahahah!). Hengitä. Voit joka tapauksessa fiilistellä sitä, että ainakin olet paremmin valmistautunut kuin Parkkonen.

Tässä pakkauslistaani koneeseen:

Hammasharja ja -tahna (pesisithän hampaat pari kertaa vuorokauden sisällä kotioloissakin!)

Kosteusliinat, sekä meikinpoistoon tarkoitetut että desinfioivat (aion pyyhkiä selkänojia ja käsinojia kaiken maailman rähmäkäpälien jäljiltä sekä siivota vessoja.)

Misellaarivesi

Huulirasva

Silmänympärysvoide

Seerumi, kasvoöljy tai punaisuutta poistava kosteusvoide (tai rehellisyyden nimissä nämä kaikki)

Avenen Antirougeur Calm -naamio (lähes näkymätön geeli, en siis säikytä ketään!)

Suihkutettava lähdevesi kasvoille

Käsivoide

Deodorantti

(Kaikki toki pienissä, sallitun kokoisissa purkeissa ja pulloissa, ja mielellään hajuttomina versioina. Oma iho voi reagoida voimakkaammin lentokoneen ilmanalassa, ja naapuritkin varmasti arvostavat mikäli et parfymoi koko peltipurkkia! Skippaa myös se appelsiininkukan tuoksuinen hajuvesi.)

Oma pikkuinen käsipyyhe

Pieni roskapussi

Nenäliinoja

Pumpulilappuja

Silmälasit

Piilolinssit

Aurinkolasit (koska kuuluisuus.)

Silmätipat

Meikit ja peili
Ja kun sanon meikit tarkoitan primeria, meikkivoidetta, peitevoidetta, poskipunaa, aurinkopuuteria, kulmakynää, kahta eri kajalia, luomiväriä, ripsiväriä, huultenrajauskynää, huulikiiltoa. Vaikken kaikkia klo 4:50 käyttäisikään. Voi muuten olla, että joudun ottamaan kaksi huultenrajauskynää ja huulikiillon lisäksi huulipunan, sillä olen EHKÄ siirtynyt punaisen huulipunan käyttäjäksi! Voisi olla hyvä idea tässä kohtaa vaihtaa meikkivoide kiinteään, sienellä tuputettavaan, ja poskipuna ja luomiväri voidemaiseen, sormilla levitettävään. Mutta muista: kone on varsinainen bakteeripesäke, putsaa kädet aina ennen kuin lähmit kasvojasi!

Hiusharja

Hiusöljy (hiukset kuivuvat siinä missä ihokin!)

Hiusnauhat (puhelinjohtorinkulat, what ever)

Burana

Aspiriini

Magnesium

Maitohappobakteerit

Käsidesi

Kurkkupastillit

Nenäsuihke (kenties seesamiöljy-sellainen?)

Luontaistuotekaupoista löytyy erilaisia tuotteita helpottamaan jännitystä ja nopeuttamaan nukahtamista. Jos jollakin on näistä syvempää tietoa, niin kertokaahan!

(Kuivattuja) hedelmiä

Pähkinöitä

Omat teepussit (haluan sen nimisiä pussukoita kuin Lady Moon Totally Relaxes in an Airplane, tiedättehän!)

Jotain patukoita

Purukumia

Kirja

Muistikirja

Kyniä

Meksikon matkaopas

Espanjan sanakirja tai kielioppikirja

Omat kuulokkeet

Unimaski

Lentosukkia en haluaisi, ellette pakota. Kiristää pelkkä ajatuskin. Niskatyynyä en millään tahtoisi raahata ympäri Meksikoa (niistä puhallettavista ei ole mihinkään), sitä paitsi yleensä tyynyn ja filtin saa koneestakin. Semmoinen silmä- ja suuaukoilla varustettu kosteuttava korealainen kasvomaski (sheet mask) olisi mahtava lentokone-spa-juttu, mutta liian pelottavan näköinen.

(Huomasin muuten, että yhdessä suosikkimaskissani on ISTUKKAA? Kenen istukkaa??? Ei ainakaan Hangon kempparintädin, olen kysynyt.)

Kentällä laskeudutuamme suuntaan ensimmäiseksi naistenhuoneeseen, pesen kasvoni, voitelen poskeni, harjaan hiukseni ja tempaisen itseni tiukalle nutturalle. Ja sitten vain Meksikoa valloittamaan!

Teidän vuoronne: Mitä unohdin? Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi tappavan pitkistä lennoista selviytymiseen?

Kuvat ovat huhtikuun Ranskan matkalta.

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

25 Comments

 1. Mar3ngi says

  Ai saakeli kun nauraa rätkätin ääneen töissä (kyllä, luen ja kommentoin blogiasi töissä…)
  Mä haluisin sun ja sun äidin kanssa samalle matkalle. Lento voisi olla pitkä, sillä te varmasti viihdyttäisitte minua kokoajan 😉 😀
  Minäkään en käy missään vieraassa vessassa ellei ole pakko. Toisin sanoen en esim juo vettä jos täytyy matkustaa junalla täältä Jyväskylästä Hesaan. Hesan keskustassa on tietyt hyväksi todetut yleisvessat joissa voin käydä. Yhdessä sellaisessa törmäsinkin elokuussa vanhempaan tyttäreesi, mutta uskaltanut hihkaista, että fanitan hänen äitiään ja hänen omaa kauneutta ja asuja 😉
  Ja toi sun lentoasu <3 Haluaisin juuri samanlaisen. Mielikuvissani näin kyllä kun lennät, niin kuin äitisi ajatteli ja kun toisessa kohdassa kerrot laskeutuvasti litteänä ja kosteana niin voit kuvitella mielikuvani 😀
  Yksi tuli mieleen, että miten sinulla voi olla ruskea käsimatkatavarakassi (onko tuo edes sana?) jos muuten pukeudut mustaan? Uuden kassin oston paikka…??

  • Anna says

   Meinasinkin kirjoittaa jttuun, että tarvitsisin uuden käsimatkatavarakassin (hyvä sana!), mutta heräsin huomaamaan, että olin jo käyttänyt kaikki rahani seerumeihin. Mutta siis se ruskea nahkakassi on semmoista kulunutta nahkaa, se sopii kyllä upeasti mustankin kanssa. Se on hämmentävän hieno koska se on superyksinkertainen, mutta siinä on yksi ongelma: sitä ei saa kunnolla kiinni, eli koko omaisuuteni repsottaa koko lentävän maailman käden ulottuvilla vain yhden nepparin takana… Hyvin kyllä hoksattu, selkeästi näit sielusi silmillä asukokonaisuuteni! 😀
   Moikkaa vain tytärtä ensi kerralla, jos törmäät. Hän on tottunut siihen!

 2. Melatoniini rakas Meksikon-matkustaja, kannattaa ehdottomasti ostaa melatoniinipillerit. Nykyään sitä saa reseptittä suoraan apteekista. Olin Amerikassa viisi vuotta sitten ja ilman näitä valkoisia pillereitä en olisin pärjännyt. Auttaa torjumaan jetlagia.

  • Anna says

   Olen koittanut joskus melatoniinia, ja se ei oikein toimi mulla? (Voiko sitä käyttää väärin???) Jos olen melatoniineissani, enkä sittenkään nuku, niin sitten mä vasta sekaisin olenkin! Olen tullut siihen tulokseen, että parempi olla luonnollisesti tööt. ;D

   • Apua, älä missään nimessä aloita uudestaan jos ei se toiminut! Näinhän se on, jotain sopii vallan mainiosti jollekin eikä sitten ollenkaan toiselle 🙂

 3. Kiitos kun mainitsit ja linkitit blogiimme! Aika paljon olet ottamassa tavaraa mukaan lennolle. Itse pakkaan mukaan niin vähän kuin mahdollista sillä pyrin vältämään painavan kassin kantamista tai sitten otan sellainen jossa on pyörät alla. Rakas Anna, muista että nykyään lennolle saa ottaa nestemäisiä tuotteita vain sen verran mitä YHTEEN minigrip pussiin mahtuu. Ja nyt ei puhuta mistään MAXI koosta. Ne tuotteet mitkä eivät siihen pieneen muovipussiin mahdu jäävät turvatarkastukseen? Saatat joutua hieman karsimaan tuota listaa, mutta silti lisäisin siihen hiuspuuterin, jonka avulla saat hiukset näyttämään puhtailta ja ilmavilta pitkän lennon jälkeen, ja bikinit! Matkalaukku saattaa jumittaa Madridissa ja loma on heti kättelyssä pilalla, kun ei pääse beachille, sillä uuden täydellisen uikkarin löytämiseen voi mennä aikaa…
  Pus Mila MileStyle

  • Anna says

   Muistan kyllä, mutta olen ovela! Teinipoikani, jonka ainoat matkatavarat ovat kuulokkeet ja kännykkä, saa roudata osan nestemäisestä arsenaalistani 😉 Ja onneksi voimme jakaa tyttärien kanssa tuotteita myös, olemme mestareita minipakkaamisessa. Hiuspuuteri poimittu listaan, kiitos Mila!

 4. Essi says

  Korvatulpat, unimaski, hammasharja ja -tahna, lukemista ja pari leffaa tabletille, huulirasva ja kasvosuihke, eikä yhtään meikkiä nassuun, päälle verkkarit ja college. Noilla menty monet pitkät lennot. Ei jotenkin saa sellaista spa-fiilistä lentokoneessa, mutta olen kyllä muutenkin aika laiska rasvailemaan. Kivaa reissua!

 5. Pitkillä lennoilla olemme napsineet Jet zone-pillereitä, pitäisi auttaa jet lagiin ja ahdistukseen, jota minulla on välillä ollutkin pitkillä lennoilla niin, että haluiasin omista nahoistani ulos. Liekö plaseboefekti vai mikä, mutta tuntuvat toimivan. En tiedä saako Suomesta, mutta netin kautta Eherbistä ainakin. Lisäksi sipaisen ranteisin bergamotti- tai laventeliöljyä ja tuoksuttelen niitä jos tulee ahtaan paikan kammo tai ahdistus, hyvät tuoksut auttavat rauhoittumaan.

  • Anna says

   Mäkin haluan pillereitä! Mutta olen (tässäkin suhteessa) jotenkin outo, luulen, ettei muhun tehoa oikein mitään. Olen kokeillut joskus nukahtamislääkettä = en nuku. Hammaslääkärit tai sormien tikkaajat eivät saa minua millään ilveellä puutumaan. Jotain häikkää meikäläisessä…

 6. Aivan hulvaton teksti!!
  Nuorena lennellyt kans Seattleen asti vuodeksi ja ollut kerran vain puhelimella yhteyksissä kotiin sinä aikana. (Silloinkin isäntäväki vartioi, etten puhunut kovin kauan.)
  Nyt en jaksa lennellä edes Rivieraa kauemmas… Enkä taida uskaltaa yrittääkään kauemmas – edes näiden sun ohjeiden kanssa 😉
  Tsemppiä lentoon!!

  • Anna says

   Kiitos, tsemppiä tarvitaan. Lupaan raportoida sitten kun olen suorittanut tämän ihmiskokeen!

 7. Liivia says

  Mä voin skipata lähes kaiken sun listasta, mutta ykkösenä mulla on ne LENTOSUKAT (pelko veritulpasta- geenirasite ja jalat mahtuu lennon jälkeen paremmin kenkiin, koska ne todellakin turpoavat ja vuosi vuodelta yhä enemmän…). Tosin pillifarkkujen alle sukat ei mahdu, joten vedän päälle ja toivon että ajaa saman asian.
  Mä en välitä miltä mä näytän tyhmän ja inhottavan lennon aikana. En meikkaa tai laittaudu lennolle, pistän yleensä päälle jotain neutraalia ja mukavaa, koska haluan piiloutua koko maailmalta. Missään nimessä ei koruja; mullakin ahtaanpaikankammoa ja korut jotenkin pahentaa sitä. Kosmetiikasta kannan mukana vain huulirasvaa, koska huulet todellakin lähtee lentokoneilmassa irti.
  Mulla onkin vain kerran ollut mukana nesteitä minigrippussissa, mä en todellakaan pidä siitä touhusta. Kaiken tarpeellisen länttään meikkipussissa ruumalaukkuun, en tosiaan ole niitä jotka matkustavat pelkin käsimatkatavaroin. Eihän siihen kahdeksaan kiloon mahdu mitään!

  Mulla on käsimatkatavaroissa vain kamera, puhelin, läppäri, laturit (pirullista kun tekniikka vie nykyään kaiken tilan), pokkari, päiväkirja, lompakko, huulirasva, silmälasit ja suklaapatukka sekä eväsleipä- eli “pakolliset”.
  Mä en sinun tavoin myöskään käy koneen (tai junan) vessassa tai muutoinkaan liiku paikaltani mihinkään. En osta ikinä mitään syötävää/juotavaa (jos mitään nestettä juotavaksi ei saa ilmaiseksi, olen ilman ja syön leipäni kuivana) koneessa tai edes kentällä. Otan koko kuvion hyvin minimisti kohteesta A kohteeseen B, ja nautin vasta kun olen päässyt perille. Sama pätee kun matkusta perheen kanssa. Me ei tosiaan olla lentoyhtiöiden unelma-asiakkaita, emme maksa mistään ylimääräisestä (paitsi ruumalaukuista). Istumapaikastakaan en maksaisi, paitsi sitten jos keksivät ryhtyä seisottamaan. Mutta jos yrittävät istuttaa minua hätätiepaikalle, se ei käy! Pöydän tarvitsen ja laukkuni. Sanon aina etten ymmärrä yhtään mitään mistään ja sitten kyllä paikka järjestyy helposti muualta.

  Kiitos kun sain kertoa:) Miten kukin matkustaa, on minusta aina kiinnostavaa.

  • Anna says

   Tämä oli hyvä raportti. Ja jotenkin rauhoittava askeettisuudessaan. Tilasin nyt perhana soikoon sitten ne lentosukat kumminkin, kun niin monesta tuutista niitä suositeltiin. Samaa mieltä tosta tekniikasta, ihan kauheasti kannettavaa. Mietinkin, että jos jätän läppärin kylmästi kotiin…
   Minäkään (täysin normaalin käytökseni vastaisesti) en ostele koneessa juuri mitään. Ei tee mieli. Se kun on ainoita paikkoja, joissa ei edes viinilasillinen maistu!

 8. Mulla on monilta osin Liivian tavat lennoilla. Olen lentänyt kahdesti Japaniin ja takaisin (välilaskuilla, total jotain 14 tuntia) eli ihan kauheasti ei ole kokemusta pitkistä.

  En voi sietää roinan kanssa räpeltämistä joten mulla on hyvin vähän mitään. Aivan sama miltä näytän, naama, vaatteet. Esim hiusharjaa tai kampaa en tarvi kun ei oo oikein tukkaakaan!

  Japanilaiset vaihtoi muuten monet pyjaman, hyvä idis. Ne myös osaavat voimistelun siellä peräosassa, kannattaa aina ottaa mallia jos sattuu näkemään.

  Villasukat on pitkillä lennoilla hyvät.

  Mua ei haittaa käydä vessassa ja vettä juon litrakaupalla.

  • Anna says

   Ai että, pyjama ois ihana! Saisinko mä laittaa pyjaman??!

 9. Nikadora says

  Ota rennosti.
  Sen jälkeen kaikki onnistuu…
  (jos onnistuu rentoutumaan!)
  Ja lentosukat hyvissä ajoin jalkaan. Muutoin asperin cardio, jos unohtuu (ohentaa verta.)
  Ja unohtuuhan ne multa usein molemmat…

  Itse olen se, joka pakkaa ehkä vasta edellisenä päivänä, mahd. vähän ja jumittuu taatusti kentällä piipparin kohdalle.
  Milloin joku metalliosa, mitä milloinkin.
  Tämä on vienyt lentämisen aika minimiin ?
  Kosmetiikkaa saatan ostaa vasta paikan päältä.

  Kerran heitin tyhjän matkalaukun hihnalle, jotta mahtuisi tuliaiset ja muut löydöt. Vaihtovaatteina oli vain alusasut käsilaukussa. Samoin kasvovoide ja meikkipussi. Ja kamera.
  Barcelonassa täyteen laukku menikin ja paluulennolle mennessä paperiveitset unohtuivat käsitavaroihin, josta jäin taas kiikkiin tarkastuksessa ?

  Juniin on niin paljon helpompi hypätä.
  Tosin, niillä ei ihan merien taakse puksutella ?

  • Anna says

   Tuo Aspirin Cardio kiinnostaa, siis (seuraa tyhmä kysymys) miksi pitää ohentaa verta lentokoneessa? Pakotetaanko mut hiihtämään siellä pitkää matkaa pertsaa???????? 😀
   Minäkin piippaan AINA turvatarkastuksessa, en tiedä mikä luoti mussa on tai ties mitä roinaa… Ja Parkkonen unohtaa aina mun antaman hienon ankkurikuvioidun linkkarin käsikamoihin ja joutuu pulaan. Huokaus…

 10. Nikadora says

  Heheh, meillä tuota sydän-ja verisuonisairautta.
  Käyn jopa luovuttamassa verta ( ei edes ikinä heikota ja saa ilmaiset Marianne-karkit tuoremehulla ennen, ja voileivät kahvilla, jälkeen “vuodatuksen”.)

  Niin, vastaus kysymykseen= että veren virtaus paikallaan ollessa pidempiä aikoja säilyisi.
  Siksi tuota Cardiota suosittelin ?
  (Voit tietysti leikkiä myös koneen käytävällä Marja-Liisa Kirvesniemeä hiihtäen , muista tupsupipo!)
  Tosin, en ole nyt ostanut aikoihin, vieläköhän myynnissä. Ovat pienempiä kuin tavallinen asperiini, joka kyllä sekin ohentaa verta, mutta ärsyttää mahalaukkua.
  Kerro, kuinka kävi! ?

  Mystinen, reissaava linkkari teillä…
  Joku turvatarkastusmagneetti kai sitä on…?

 11. Pikkutalon Sanna says

  Anna kulta, sä ET HALUA hiihtää villasukissa pitkin konetta. Lattiat ja wc, yök!!! Aamutossut kumipohjilla on hyvä! Koitan kuumeisesti muistella mitä puuttuu kesän Atlantin ylityksien arsenaalista mutta koska lentosukatkin on tilattu, ei muuta kun lentoon vaan! Hyvää matkaa!

  • Anna says

   Joo, ehdottomasti hotellista pöllityt eli LUVALLA OTETUT aamutossut mukaan! Kiitos matkatoivotuksista, ajatella, että se on jo ensi viikolla!!

 12. Lentoemo says

  Muista mahalääkkeet koko perheelle sillä ne bakteerit ovat erilaisia Mexikossa ja ei ole kiva istua mahasairaana kotimatkalla.

  • Anna says

   Jep, se olisi mun pahin painajainen… Olen kuorruttanut meidän sisältä maitohappobakteereilla!

 13. Hemuli says

  Ihanaa, kiitos listasta! Huomenna lähdemme joulua pakoon, mutta vielä se tuntuu kovin kaukaiselta. En ole ehtinytkään pysähtyä ajattelemaan, mitä auringon alla tarvitaan saati voisin haluta ottaa mukaan. Aurinkolasit! Taatusti olisivat jääneet kotiin, en muistanut että sellaisia edes on. Pus pus pus!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.