Leave a comment

Hei hoi hauki

Ja toden totta, seuraavaksi portaille tuotiin kokonainen veret seisauttava, piikkihampainen hauki.

Vaikka me esiinnymme kovina ruoanlaittajina, niin esimerkiksi kalanperkuu on ruostuneiden taitojen laatikossa. Sitkeästi Herra Kamera kuitenkin tarttui takapihalla toimeen, kipaisi sitten kauppaan ja keittiössä alkoi vimmattu kolistelu. Tuloksena oli (jauhopöllyisen keittiön lisäksi) olohuoneen lattialle, sanomalehtien päälle katettu ällikällälyövän ihana haukipyörykkä-piknik!

Kenneth Oker-Blomin Etanahauki

Perkaa haukifileet (ohjeessa 250 g), höyrytä, ja anna jäähtyä. Poista ruodot huolellisesti.
Paahda pari kokonaista valkosipulia kuorineen uunissa suolapedillä puolisen tuntia. Irrota kynnet ja kuori ne.
Laita hauki ja jäähtyneet valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää suolaa, valkopippuria, 2 kananmunaa, lurautus Pernod’ta ja muutama tippa Tabascoa. Muotoile tahnasta jauhotetulla pöydällä pieniä pallosia. Paista pallerot voissa kullanruskeiksi.
Seuraavaksi hienonna nippu persiljaa, ja vielä pari valkosipulinkynttä, ja sekoita ne voinokareeseen. Laita haukipullat etanapannujen koloihin, tuuttaa lusikallinen persiljavoita päälle, ja kuorruta kuumassa uunissa. Nauti hyvän leivän ja sitruunan kera.

Ohje on Kenneth Oker-Blomin verrattomasta kirjasta “100 haukireseptiä”, aavistuksen tässä mukaeltuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.