Valitse sivu

Jotta näette, että asuu tässä talossa synkkämielisen Kirjatoukan lisäksi myös ihan tavallisia tai oikeastaan tavallista valoisampiakin ihmisiä, laskivat typykät teidät kurkistamaan huoneeseensa.

Meillähän on koko tämä vanhan peltitehtaan yläkerta yhtä avonaista tilaa, joten varsinaista omaa huonetta ei ole kellään. Mutta kattoparrun toinen puolisko, se pienempi, kuuluu tytöille. Järjestys on vaihdellut vuosien ja ikäkausien mukaan, nyt näin päin.

Tytöillä on vanhat rautasängyt vierekkäin. Tuossa mustassa olen minäkin nukkunut lapsuuteni. Ennen rivistössä oli vielä poikakin, mutta sitten alkoi sisustusmaku (pikkuveljen siisteystasosta puhumattakaan…) eriytyä sen verran, että jotain kaivattua omaa tilaa haettiin tällä tilanjaolla.

En tiedä kuka näiden tyttösten äiti lienee, sillä minähän en osaa edes nappia ommella, saati askarrella, koristella tai taiteilla yhtään mitään. Eilisten lahjapussukoiden lisäksi koko heidän huoneensa on yhtä värikästä unelmaa, toki joulumaustein, tähän aikaan vuodesta. Kuten huomaamme, sinänsä olemme samasta puusta veistettyjä, ettei varsinaisesti voi sanoa niin ajankohtaisen ja tyylikkään mustavalkoisuuden ulottuneen meidän tiilirotiskoomme asti, ei sitten sen mihinkään nurkkaankaan.

Ikkunalaudalla olevat rasiat on esikoinen hilettänyt kimalteleviksi ihan itse. Happy Lights -valopallot ovat Hangon Villa Hima-sisustusputiikista ja kermavaahdon tuoksuinen (totta!) kynttilä Hangon Foto Art Decosta. Korikassi suurella sydämellä on Mrs Jones Lifestyle Shopista ja Lucky Team -rannenauhat (ilmoitustaululla) teinihitti Ranskasta. Choose Happiness-tyynyt ovat H&M Homen vanhaa mallistoa. Pieniä (pölyisiä) japanilaishenkisiä Kimmidol-nukkeja he keräsivät pienempinä useita vuosia. Happy, heart, lucky… siinäpä muuten sisustuksessa tiivistyvät meidän tyttöjen luonteet. Kullanmuruja!

Lue lisää: Huonejärjestys toisin päin, vanhassa joulukotijutussa vuodelta 2011!