Leave a comment

Hampparit

Ensin me grillattiin aivan mahtavat burgerit ja sitten me katsottiin miltä pihapiirin uudet kynttilälyhdyt näyttävät, kun illat vihdoinkin pimenevät.

Jamie Oliverin Botham-purilainen

1 kg paistijauhelihaa (luomua)
3 keskikokoista punasipulia
2 munaa
1-2 kourallista leivänmuruja
1 rkl korianterinsiemeniä murskattuina
1 hyppysellinen jeeran- eli juustokuminansiemeniä murskattuina
1 kukkurainen tl Dijon-sinappia
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Minä en laittaisi leivänmuruja saati korppujauhoja ollenkaan, pysyvät kyllä grillissäkin koossa muutenkin. Ja laitan reilusti mausteita, älä niitä pelkää, pihvitaikina imaisee makuja hyvin. Ja minä en koskaan tyydy tekemään yksinkertaista annosta, pihvithän vain paranevat kun maut muhivat.

Tee pihveistä isoja ja pulleroisia, grillaa ne huolella (sisus saa jäädä hiukan punertavaksi). Tarjoa hyvien sämpylöiden (grillaa nekin) kanssa, ja lado purilaiseen cheddaria, tomaattia, salaattia, suolakurkkuja, paahdettua sipulia ja ketsuppia. Meillä oli kavereiden tuomisina lisäksi savunmakuista chilihilloketta, joka kyllä kruunasi burgerin. Ja kaalisalaattia. Kuka muka voisi vastustaa majoneesilla hyysättyä kaalisalaattia.

Ohje on kirjasta “Jamie Oliver – Alastoman kokin paluu” (WSOY, 2003)

Lyhdyt ja tuikut: Villa Hima.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.