Valitse sivu

Puhelu eräänä tavallisena torstaina.
Henkilöt: Kirjatoukka ja Kirjatoukan Mutsi

Kirjatoukka: Mä luen just tota uutta Tove Jansson elämäkertaa. Siis mä voisin SYÖDÄ sen kirjan, se on niin täydellinen. Kävin myös hakemassa kirjastosta sen kylkeen Toven matkassa-muisteloteoksen. Hirveen tutun näköinen kirja… Onko sulla se?

Kirjatoukan mutsi (kuulostaako hän hiukan kuivakalta?): On. Ja sullakin on se. Sä olet lainannut mun Toven matkassa, mutta mä huomasin viime kerralla, että sulla oli omakin kappale kirjahyllyssäs. Sulla on nyt sitten kolme kappaletta sitä samaa kirjaa siellä vai?

Kirjatoukka: No ilmankos. Kröhöm.

Kirjatoukan mutsi: Onko se jo löytynyt se Kyllikki Villa -tutkimus, jonka mä varta vasten tilasin sulle? Yhden neuvon mä sulle annan: Älä koskaan, ikinä, lainaa kirjoja kenellekään. Lainaa ennemmin vaikka… vaikka… tuoli. Mä näin niin hirveesti vaivaa sen kirjan eteen ja…

Kirjatoukka: Kuule, tieksä, mun on nyt ihan pakko mennä. Mulla on just meikkaaminen tässä kesken ja tota… mun ripsari jäähtyy jos mä en… tai siis… Moikka!

Helen Svenssonin toimittamassa kirjassa Toven matkassa – Muistoja Tove Janssonista on myös hankolaisten ystäviemme Irmelin Sandman Liliuksen ja Muddle Liliuksen kirjoitukset Tovesta, tärkeästä ihmisestä ja kummitädistä.

Jos jollakulla on käsitystä Ritva Hapulin kirjan Matkalla kotona. Kyllikki Villan matkapäiväkirjoista sijainnista, niin pyydän palauttamaan kirjan pikaisesti sukusovun ja perintöoikeuden säilyttämiseksi. Ja se munakuppikin on vielä kadoksissa.