Valitse sivu

Ei ole kuulkaa ollut montaa iltaa, jolloin olisi tarjennut tai ehtinyt ulos kattaa. Vähän erilainen heinäkuu.

Eilen kumminkin oli sekä aikaa että aurinkoa. Jospa se tästä alkaisi.

Sunnuntain late lunchin reseptit löysimme naapurin naistenlehdestä ja tällä kertaa jopa jotenkuten noudatimme ohjeita. Sen tarkan version löydätte heinäkuun Eevasta, jossa ohjeet lukijoille antaa juontaja Jesse Kamras. Alkuperäisiin mitoituksiin nähden me teimme taas moninkertaisesti kaikkea, tee sinä niin kuin tykkäät.

Flank Steak aasialaisittain

Reilu rontti kuvepaistia otetaan ajoissa huoneenlämpöön, sivellään kauttaaltaan (rypsi)öljyllä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Liha grillataan yltympäriinsä, mutta jätetään punaiseksi keskeltä. Annathan lihan vetäytyä folion alla vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua. Ohjeessa lihan sisälämpötilaksi annettiin 57 C, mutta me otimme onneksi toisen palan pois aikaisemmin ja hyvä niin. Vetäytyessään liha nimittäin kypsyy vielä.

Liha viipaloidaan laakealle vadille ja sen päälle sirotellaan retiisisiivuja, sipulirenkaita, valkosipulilastuja ja korianteria.

Roiskitaan kastiketta päälle, ja se kastike (iso annos) tehdään näin:

Purista 2-3 limen mehu kulhoon ja pyörittele joukkoon reilusti fariinisokeria. Kun sanon reilusti, tarkoitan reilusti. Ehkä 5-6 rkl. Lorauta joukkoon seesamiöljyä ja kalakastiketta kunnes seos on suuhun sopivaa.

Melonisalaatti grillatun lihan kaveriksi

Pilko suureen salaattiastiaan hunajamelonia ja vesimelonia, tuoretta sipulia varsineen, 1-2 punaista chiliä ja kourallinen korianteria. Melonisalaatin kastike syntyy sekoittamalla kookosmaitoa, fariinisokeria, limemehua ja suolaa sopivassa suhteessa. Kastikkeen saa jokainen annostella pöydässä, näin salaatti pysyy raikkaan näköisenä ja kauniin värisenä. Tarjoa salaatin pinnalle ripoteltavaksi myös suolapähkinöitä ja lisää korianteria.