comments 27

Fish & Chips

Jäin jumiin ravintola-aatoksiin, minulle käy usein niin. Aloin haaveilla Fish & Chips -kuppilasta.

Näen sinkkitiskin ja punaisen, seinää kiertävän sohvan, jonka selkänojassa on nappeja. Näen tiiliseinää,  portugalilaisia sinivalkoisia kaakeleita baarin takana, suuren suuren peilin, kauniit kuparilamput.
Tuolit eivät saa kolista, ja pöydät eivät keinua. On ennemminkin hämärää kuin huikaisevan valoisaa. Tilassa kuuluu pehmeä puheensorina, Herra Kamera soittaa levyjä ja välillä vietetään simpukkaviikkoja merimiesvalssien tahtiin. Haitari soi. Kauniit, vihreät olutpullot seisovat lasiovisessa kylmiössä kuin pienet sotilaat. Cokis tarjoillaan lasipulloista ja valkoviini hieman suositeltua kylmempänä.

Jokaisessa puupöydässä on posliinikulhollinen sitruunalohkoja, betoniruukuissa tuoksuu minttu ja lautasten vieressä on valmiina paksut, paperiset lautasliinat. Pöytäliinakin on paperia ja siihen saa kirjoittaa. Tarjoilijoilla on mustat essut ja he ovat hyvin, hyvin hauskoja.

Annoksesi tarjoilemme kirkkaan hernepyreen kanssa, ja pienissä kulhoissa on tartar-kastiketta tai kotitekoista majoneesia. Ketsupissa on kunnolla etikkaa. Jos haluat syödä pitkän kaavan mukaan, ehdotamme alkuun fenkoli-appelsiinisalaattia ja jälkiruoaksi tyrnisorbettia. Tuo herra tuolla nurkassa, hän tilaa joka perjantai (osteriaikaan) kaksitoista Fin de Clairea, huuhtelee ne alas Muscadetilla ja lähtee sitten vihellellen vaimoaan juna-asemalle vastaan. Jos olet juhlista väsynyt, tuon sinulle pinaattiomeletin, valkosipulileipää ja suuren kupin maitokahvia.

Sisäänkäynnin luona on kuluneita nojatuoleja, lehtiä vanhoissa viinilaatikoissa ja hyvä lukuvalo. Pieni pöytä käden ulottuvilla helpottaa aperitiiveista (pastis, isoilla jäälohkareilla) nauttimista. Samppanjalasit ovat hyvin pienet ja hyvin ohuet.

Tulisitko?

Kaikki kuvat: Pinterest.

Sarjassamme “tietoja, joita ilman et voi elää”: Kirjatoukka rakastaa ranskalaisia perunoita yli kaiken.

27 Comments

  1. Anonyymi says

    Tulisin!

    Ranskikset belgialaiseen tapaan kahteen kertaan upotettuja? Listalla myös ruishunnutettua silakkaa, punajuuripyreellä ja ranskalaisilla? Milloin avajaiset?!

    Lempi Sveitsistä

    • Ehdottomasti kahteen kertaan upotettuina! Lähetän sitten avajaiskutsun 😉 Ja voi pojat niistä tuleekin hauskat kemut!

  2. Tavoitin tunnelman, kuulin jo musiikin ja ravintolan äänet. Suussani maistoin jo tyrnisorbetin maun. Tulisin ehdottomasti!

  3. Anonyymi says

    Milloin voi tulla? Viimeksi söin 2003 maistuvat Fish&Chipsit Lontoossa hämyisessä pubissa Liverpoolin voiton jälkeen..

  4. Anonyymi says

    Rytkönen ehti ensin, mutta kyllä me perheen loputkin jäsenet tulisimme mukana. K&K&E

  5. Tottakai tulisin! Fenkoli on yksi minun lemppareistani ja tunnelma on vielä tärkeämpi kuin ruoka vaikkei ilman ruokaa ole "mitään".

    • Tunnelma ON tärkeä, hirveän tärkeä. Melkein yhtä tärkeä kuin fenkoli 🙂

  6. Anonyymi says

    Tuollaisen ravintolan takia voisin matkata vaikka vähän yli 100 kilometriäkin. Esimerkiksi Helsingistä Hankoon. Hauskat tarjoilijat – mahtava idea! Miksei niitä ole aiemmin keksitty? 🙂 -tuulia

    • On niitä varmaan keksitty aiemminkin, mutta Kööpenhaminassa vasta ymmärsin mitä hauska tarjoilija tarkoittaa 🙂

    • Hahaa, kivaa, mun keittiössä saattaa olla kohta tungosta 😉
      (Sitä ravintolaa odotellessa.)

  7. Anonyymi says

    Tulisin!!! Enkä lähtisi ehkä kulumallakaan pois…

    Elina

    • Toimittaisitko mulla sitten myös ruusun terälehtiä samppanjalaseihin ja ihanaa yrttisuolaa?

  8. Anonyymi says

    Oi, kyllä tulisin….-tämä oli kuin kohtaus
    vanhasta elokuvasta!

    Nikadora

  9. Anonyymi says

    Oikea kysymys kuuluisi: mahtuisivatko kaikki sisään? 🙂
    annu

    • Niinpä Annu, joudun ehkä mielikuvitus-laajentamaan mielikuvitus-ravintolaani! 😀

  10. Anonyymi says

    "Chez Anna" – ouverture pour bientôt? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.