Jäin jumiin ravintola-aatoksiin, minulle käy usein niin. Aloin haaveilla Fish & Chips -kuppilasta.
Näen sinkkitiskin ja punaisen, seinää kiertävän sohvan, jonka selkänojassa on nappeja. Näen tiiliseinää, portugalilaisia sinivalkoisia kaakeleita baarin takana, suuren suuren peilin, kauniit kuparilamput.
Tuolit eivät saa kolista, ja pöydät eivät keinua. On ennemminkin hämärää kuin huikaisevan valoisaa. Tilassa kuuluu pehmeä puheensorina, Herra Kamera soittaa levyjä ja välillä vietetään simpukkaviikkoja merimiesvalssien tahtiin. Haitari soi. Kauniit, vihreät olutpullot seisovat lasiovisessa kylmiössä kuin pienet sotilaat. Cokis tarjoillaan lasipulloista ja valkoviini hieman suositeltua kylmempänä.
Jokaisessa puupöydässä on posliinikulhollinen sitruunalohkoja, betoniruukuissa tuoksuu minttu ja lautasten vieressä on valmiina paksut, paperiset lautasliinat. Pöytäliinakin on paperia ja siihen saa kirjoittaa. Tarjoilijoilla on mustat essut ja he ovat hyvin, hyvin hauskoja.
Annoksesi tarjoilemme kirkkaan hernepyreen kanssa, ja pienissä kulhoissa on tartar-kastiketta tai kotitekoista majoneesia. Ketsupissa on kunnolla etikkaa. Jos haluat syödä pitkän kaavan mukaan, ehdotamme alkuun fenkoli-appelsiinisalaattia ja jälkiruoaksi tyrnisorbettia. Tuo herra tuolla nurkassa, hän tilaa joka perjantai (osteriaikaan) kaksitoista Fin de Clairea, huuhtelee ne alas Muscadetilla ja lähtee sitten vihellellen vaimoaan juna-asemalle vastaan. Jos olet juhlista väsynyt, tuon sinulle pinaattiomeletin, valkosipulileipää ja suuren kupin maitokahvia.
Sisäänkäynnin luona on kuluneita nojatuoleja, lehtiä vanhoissa viinilaatikoissa ja hyvä lukuvalo. Pieni pöytä käden ulottuvilla helpottaa aperitiiveista (pastis, isoilla jäälohkareilla) nauttimista. Samppanjalasit ovat hyvin pienet ja hyvin ohuet.
Tulisitko?
Kaikki kuvat: Pinterest.
Sarjassamme ”tietoja, joita ilman et voi elää”: Kirjatoukka rakastaa ranskalaisia perunoita yli kaiken.
Tulisin!
Ranskikset belgialaiseen tapaan kahteen kertaan upotettuja? Listalla myös ruishunnutettua silakkaa, punajuuripyreellä ja ranskalaisilla? Milloin avajaiset?!
Lempi Sveitsistä
Ehdottomasti kahteen kertaan upotettuina! Lähetän sitten avajaiskutsun 😉 Ja voi pojat niistä tuleekin hauskat kemut!
Tavoitin tunnelman, kuulin jo musiikin ja ravintolan äänet. Suussani maistoin jo tyrnisorbetin maun. Tulisin ehdottomasti!
Minäkin OLIN kirjoittaessani jo siellä!
Milloin voi tulla? Viimeksi söin 2003 maistuvat Fish&Chipsit Lontoossa hämyisessä pubissa Liverpoolin voiton jälkeen..
Terveisin Rytkönen.
Rytkönen, sulle mä pyöräytän fishit ja chipsit ihan milloin vaan 🙂
Voi mahotonta,olen sanaton =D
Rytkönen ehti ensin, mutta kyllä me perheen loputkin jäsenet tulisimme mukana. K&K&E
Nyt tiedän mitä kesäkuussa kokataan 🙂
Tottakai tulisin! Fenkoli on yksi minun lemppareistani ja tunnelma on vielä tärkeämpi kuin ruoka vaikkei ilman ruokaa ole "mitään".
Tunnelma ON tärkeä, hirveän tärkeä. Melkein yhtä tärkeä kuin fenkoli 🙂
Tuollaisen ravintolan takia voisin matkata vaikka vähän yli 100 kilometriäkin. Esimerkiksi Helsingistä Hankoon. Hauskat tarjoilijat – mahtava idea! Miksei niitä ole aiemmin keksitty? 🙂 -tuulia
On niitä varmaan keksitty aiemminkin, mutta Kööpenhaminassa vasta ymmärsin mitä hauska tarjoilija tarkoittaa 🙂
Tulossa ollaan! On my way..
-Tiina
Hahaa, kivaa, mun keittiössä saattaa olla kohta tungosta 😉
(Sitä ravintolaa odotellessa.)
Tulisin!!! Enkä lähtisi ehkä kulumallakaan pois…
Elina
Se olisi just hyvä. Kantis.
ihan heti…
Toimittaisitko mulla sitten myös ruusun terälehtiä samppanjalaseihin ja ihanaa yrttisuolaa?
Minäkin lähtisin Hankoon välittömästi, vaikka heti.
Oispa kiva!
Oi, kyllä tulisin….-tämä oli kuin kohtaus
vanhasta elokuvasta!
Nikadora
Juu, minä olen vähän nostalgiaan taipuvaista sorttia 🙂
Oikea kysymys kuuluisi: mahtuisivatko kaikki sisään? 🙂
annu
Niinpä Annu, joudun ehkä mielikuvitus-laajentamaan mielikuvitus-ravintolaani! 😀
"Chez Anna" – ouverture pour bientôt? 🙂