comments 5

Fenkolin ystävät ry

I love you Jamie Oliver!!!

Linkitin jo toissapäivänä tykkääjille Facebookin puolella Jamie Oliverin (pus pus pus!) Salmon & Potato al Forno-reseptin. Ja koska elän kuten saarnaan, teimme eilen Hangon koekeittiössä sitä suloisen satsin. Itseasiassa noudatimme jopa melkein kiltisti ohjetta, sinänsä harvinaista, mitä nyt vaihdoimme alkuperäiset yrtit timjamiin.

En olisi varmaan noin perusreseptiin tarttunutkaan (siis kalaa & perunoita, so?) mutta kun siellä ohjeessa mainittiin fenkoli (pus pus pus!). Fenkoli on kiva. Laitoin fenkolia enemmän kuin ohje vaati, mutta vielä enemmän olisi raatiin uponnut. Jopa jumalaiset parmesaani-perunat hävisivät fenkolille. (Onneksemme saimme fenkolia seuraavanakin päivänä, mutta sitä emme vielä tuolloin tienneet.)

Koko hoidosta tuli kokonaisuutena aivan tosi hyvää, raikasta, silti maukasta, kivalla (lemon)twistillä. Juuri sellaista yksinkertaista mutta herkullista, josta Kirjatoukka tykkää, ja jonka Jamie hallitsee!

Reseptin löydät täältä. You are welcome.

Ihana iso vuoka on Hangon keittiötarvikekaupasta Mixannasta, ja se on ollut loisto-ostos moneen kokkailuun!

5 Comments

  1. Oi, tulee kuolauskohtaus jo pelkästään noista kuvista, nam! Viimeksi tänään muuten noukin omasta kukkapenkistäni Hangon timjamia uuniperunoiden höysteeksi. Herkullinen on tämä lumeton tammikuu 2014 täällä keskisessäkin Suomessa!

    • Kiva kun tykkäsit 🙂 Ja hei huippua, että sulla on siellä Hangon timjamia, nam sille!
      Blogisi on erinomainen, ihan OIKEA kirjablogi, tykkään!

  2. Maistuisi aivan varmasti täälläkin! Minä en ole fenkolia uskaltautunut vielä kotikeittiöön tuomaan, koska olen vielä noviisi sen kanssa. Harkittu kyllä on, sillä mikään makumuisto tuskin vetää vertoja sille kun sain ensimmäisen kerran fenkolia Pariisissa ystäväni keittiössä. Pitkään haudutettua, ah niin ihanaa, kylmän oluen kanssa. Terveiset vaan Rajamäen rykmenttiin, jos siellä luetaan tämä:)

  3. Fenkolin kanssa voi aloitella juurikin noin, ihan lempeästi hauduttelemalla, aavistuksessa vettä, ja syö sitten voisulan kanssa. Ja raakanahan se on aivan ässä, salaateissa, luulisin että pidät fenkolin luonteesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.