comments 7

Fenkoli-makkarapasta

Sää viilenee juhannusta kohden. On hamuiltava taas lämmintä ylle, ja vähän allekin. Villasukista sen tietää; niinä aamuina, kun harmaat ja mukaviksi kuluneet lurpakkeet on melkein vaistonvaraisesti pitkästä aikaa kaivettava jostain vaatepinojen uumenista, on jälleen tavallinen kesäkuu.

Lämpimän, aurinkoisen maanantaiaamun jälkeen laskeutui tihkuinen ilta. Sovimme, kuten usein sovimme, että jos Parkkonen käy kaupassa, niin minä kokkaan. Työnjako, joka miellyttää molempia. Koska jääkaapissa oli Havsgårdar-tilan Highland-makkaroita, päädyimme fenkoli-makkarapastaan. Insipiraation tähän pastaan olemme saaneet monta kertaa maistetusta Hangon Makaronitehtaan versiosta, joten kuvittelin arvaavani oikein ainakin osan aineksista.

Näin sen tein.

FENKOLI-MAKKARAPASTA 4:lle

Pilko pannulle yksi iso sipuli, 3-5 valkosipulinkynttä, yksi fenkoli ohuina lastuina ja sopivasti hyviä makkaroita. Paistele öljyssä kunnes makkarat ja sipulit saavat väriä. Mausta chilihiutaleilla ja fenkolinsiemenillä. Koska Highland-karjan liha ei ole kovin rasvaista, lisäsin myös nokareen voita muhevoittamaan makua.

Kumoa joukkoon kaksi tölkillistä tomaattimurskaa ja tilkka viiniä. Heitä kastikkeeseen pari laakerinlehteä ja anna pulputella. Maustele siinä samalla mieleiseksi, mustapippuria nyt ainakin, ja persiljaa.

Keitä pasta napakaksi, raasta parmesania isoksi keoksi ja kutsu perhe pöytään. Rinnalla maistuu yksinkertainen vihreä salaatti Dijon-kastikkeella. Tuntuu hyvältä että vähän tihuttaa, chili lämmittää suupielissä eikä ole mikään pakko lähteä metsästämään täydellistä auringonlaskua villasukanharmaaseen iltaan.

Suosittelen lämpimästi vierailua Havsgårdar-tilalla Hangossa. Tilamyynnin aukioloajat ja lihojen saatavuus kannattaa ennen käyntiä tarkistaa heidän fb-sivuiltaan. Highland-luomukarja hilluu ympäri vuodet vapaina ulkona Hangon ihanilla niityillä, ja sen maistaa. Pitkätukat tekevät myös tärkeää maisema-alueiden hoitotyötä mm. Täktomin merenlahdelmissa. Vähemmän lihaa, mutta parempaa, eikös vaan. 

7 Comments

 1. Anna says

  Minä, aatteellinen kasvissyöjä ja eläinten ylin ystävä, päädyin lukemaan tällaisenkin jutun! Niin ikävä on ollut kirjoituksiasi.

  • Anna says

   Voi, ihana kuulla että ikävöit kirjoituksiani, koitan taas aktivoitua. Nyt on ollut semmoinen sisäänpäin kääntynyt aika.

 2. Nina says

  Missä olet Anna? Blogi kaipaa päivitystä!

  • Nimetön says

   Nina! Kiitos kun kysyit <3 Tunnen pistoksen sydämessäni! Olen jumissa laajemman kirjoittelun suhteen, mutta piinaan seuraajiani mm. instagramissa aktiivisesti. Tarkoitus on kyllä palata bloginkin pariin, mutta en ole asettanut itselleni mitään aikataulua. T: Anna, joka on onnistunut myös kirjautumaan ulos omasta blogistaan ja unohtamaan salasanansa 😀

   • Nina says

    😀 toivottavasti pisto oli tarpeeksi napakka. Ihanaa kesää sinulle ja läheisillesi! Nautitaan nyt kesästä.

 3. Nimetön says

  Kuule Anna. Minua ei juuri häiritse, että blogissasi on aina vaan ensimmäisenä tämä samainen makkarapasta, koska luen vielä vanhoja kirjoituksia. Ajattelin vain vihdoin sanoa, että olet kyllä mahtava kirjoittaja. Olen viime kuukausina kokenut aikamoista ikäkriisiä ja ehkä jopa jotain (hiton) vaihdevuosioireita ahdistuksineen, mutta kuvittele, kun on ollut oikein kurjaa, niin olen lohduttautunut, että työviikon jälkeen voin rentoutua ja lukea blogiasi. Että se on ollut sellainen kiva valo arkeen. Jopa parempi kuin kauan pantattu kirja. Sitä vaan ajattelin sanoa. Ethän lopeta kirjottamista tai tämän blogin pitämistä.

  • Anna says

   Hei ja kiitos. Ihan mahtava viesti. Tulin tästä samaan aikaan onnelliseksi ja vähän haikeaksi, juuri tätä kaikkea on blogissa ollut ikävä. En tiedä miksi kirjoittaminen ahdistaa nyt niin paljon, mutta luulen vielä palaavani. Kiitos kun jaksat kahlata arkistoja, toivottavasti niistä on iloa vielä jonkin aikaa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.