Valitse sivu

Mutsi soitti. Oli lukenut apinanaivo-postaukseni ja totesi, että olen tullut isääni ja isoisääni. Uuvutti kuulemma pelkkä lukeminenkin. Sanoin, että luovuttaisin MIELELLÄNI matkanjohtaja-valtikkani ja olisin täysin hurmoksessa vietävissä, mutta kun ei kukaan hullu ota moista hommaa, jos on kerran päässyt Matkanjohtaja Luojan Armosta-tyypisen henkilön peesiin.

Kerran annoin muuten vetovastuun Herra Kameralle. Päivämatkakohteena Avignon. Tapahtui seuraavaa:
Matkanjohtaja ei osannut ajoittaa lähtöä oikein.
Olimme kohteessa lounasajan viimeisillä minuuteilla, nälkäisinä ja kiukkuisina.
Menimme ensimmäiseen eteen sattuneeseen ravintolaan, ilman minkään valtakunnan ennakkotutkimusta.
Söimme mikrossa lämmitettyjä Euroshopper-pastatyynyjä.
Lähdimme ruokahalleille, jotka olivat menneet kiinni 20 minuuttia sitten.
Pidimme mykkäkoulua.
Istuimme yhdellä aukiolla vessahätäisinä parin amerikkalaisen kanssa ja katsoimme saippuakuplia.
Lähdimme kotiin, näkemättä paavien palatsia, laulujen siltaa tai mitään muutakaan.

Keskustelumme kiersi matkustusaiheessa, sillä me suunnittelemme yhteistä joulumatkaa; mutsi, faija, broidi, broidin lapsi ja me viisi.

Suurin ongelma ei ole raha, joka sekin on ongelma, vaan se, että selviämmekö matkasta kuristamatta toisiamme. Olemme viettäneet joulun yhdessä tällä kokoonpanolla… odottakaas… emme ikinä. Ja siihen on syynsä. Sen ainakin sanon, että jos matka toteutuu, niin Italia ei tule olemaan entisensä. Kannattaa matkustaa sinne vikkelään, jos haluaa vielä nähdä sen viattomuuden vuosituhannet.

Juttelimme matkan ennakkovalmisteluista. Sanoin, että olin ajatellut, etten tällä kertaa käytä aikaa opaskirjojen ja nettivinkkien kirjaamiseen pieniin muistikirjoihin. Aion menna ihan flowlla. Äitini väitti, etten pysty siihen. Jouduin pitkin hampain myöntämään, että olin hakenut jo pinon matkaoppaita kirjastosta, mutta että en aikonut VILKAISTAKAAN niitä. Flow. Flooooooow.

Puhelun jälkeen mutsi viestitteli: ”Löysin pienen artikkelin suomalais-korealaisesta dokumentista Etanan planeetta. Mistähän sen voisi löytää???? Se on niin liikuttava. Sinä kun tiedät kaiken, siksi kysyn. Toinen on sokea ja toinen invalidi. Aivan liikuttavaa… Niin, siis kuurosokea! Heidän elämänsä on hiljaista ja hidasta, mutta uskomattoman täyttä ja kiehtovaa. Sanotaan artikkelissa.”

(Seuraa monta kuvaa artikkelista).

Minä kun tiedän kaiken, kerron teillekin, että dokumentti Etanan planeetta löytyy Areenasta. Ja se on kiehtova.

Saa lähettää Toscana-vinkkejä. Varmuuden vuoksi.