comment 1

Erään epäonnistuneen annoksen anatomia

Stockan asiakaslehdestä sen kai repäisin. Reseptin otsikkokin soi kuin runo; Fettucine al Limone & Scampi Grigliati. Mikä voisi kruunata sunnuntaipäivän paremmin, ja vaaleanpunaisen samppanjan kanssa tietenkin, olihan tuon kuuluisan kihlauksen vuosipäivä.

Noh. Erittäin antaumuksellisen kastikekemian oppitunnin seurauksena lautasella lepäsi raskas pino tahmeaa pastaa äärettömän hapokkaan, jämähtäneen kastikkeen ryömiessä päälle kuin takatalvi.

Mikä meni pieleen? En tiedä.

Tässä kuitenkin resepti, vaikka suosittelenkin, ettette kokeile tätä kotona:

400 g fettucine- tai linguinepastaa

Kastike:
1 rkl voita

4 rkl raastettua luomusitruunan kuorta
2 sitruunan mehu
250 g mascarponejuustoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
Suolaa, mustapippuria
Runsaasti silputtuja yrttejä (ainakin basilikaa)
Raastettua parmesania

Laita voi ja sitruunankuoriraaste kattilaan ja kuullota. Lisää mehu, ja anna sen haihtua. Vähennä lämpöä, ja lisää mascarpone sekä hunaja. Kastike sakenee nopeasti, älä anna kiehua, ettei se leikkaannu.
Mausta runsaalla mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Sekoita kastike pastaan, ja lisää yrttisilppu ja parmesan. Tee annokset lautasille, päällimmäiseksi grillatut ravunpyrstöt.

(Rypistelin kulmiani jo juuston ja ravunpyrstöjen yhdistelmästä lukiessani, mutta en antanut hälytyskellojen häiritä. Olisi pitänyt kuunnella.)

Napsimme ravut kitusiimme, ja kumosimme samppanjan. Se siitä. Kohti uusia, kulinaristisia seikkailuja.

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.