comments 5

Elokuvalipulla Meksikoon – COCO

Nyt on tilaisuus päästä elokuvalipun hinnalla Meksikoon, kun Disneyn ja Pixarin animaatioelokuva COCO saa tänään Suomen ensi-iltansa!

Elokuvasta en vielä osaa sanoa mitään, menemme katsomaan sen lauantaina. Mutta onneksi Hesarin Taika Dahlbom osaa. Ja hän täräyttääkin leffalle täydet viisi tähteä!

Olisin kyllä mennyt katsomaan, vaikka elokuva olisi ohitettu olankohatuksin arvostelijoiden toimesta. Meksikoon sijoittuva sukutarina pienestä, musiikkia rakastavasta pojasta, joka rikkoo elävien ja kuolleiden maailmojen rajoja meksikolaisen Kuolleiden päivän vieton traditioiden hengessä olisi ollut ihan riittävä syy.

Elokuvan alkuperäisäänenä olisi muuten yksi suosikkinäyttelijäni Gael García Bernal (rakastin meksikolaista elokuvaa Y Tu Mamá También niin paljon!), joka on sanonut omistavansa elokuvan latinolapsille ja -nuorille, joiden asema ei ole ainakaan helpottunut oranssin miehen muuriraivon varjossa.

Sitäpaitsi jo trailerit saavat sydämeni läikkymään: mariachi-musiikki, värit, tuulessa värisevät ohuet paperiviirit, tacokärryt ja lucha libre -kojut. Fridakin kuulemma vilahtaa. Eiköhän Meksiko-kaipuu hellitä ainakin pariksi tunniksi.

Olin ajatellut, että olisin tähän mennessä jo ehtinyt matkakertomuksessani siihen päivään, kun vierailimme taiteilijapari Maria ja Jacobo Angelesin studioilla ja heidän mukaansa nimetyssä koulutuskeskuksessa, jossa intiaaninuoret opettelevat tekemään värikkäitä ja mielikuvituksellisia puueläimiä (alebrijes) oaxalaisen perinteen mukaan. Siellä nimitäin kuulimme elokuvasta ensimmäisen kerran, sen merkitys oli selvästi suuri. Mutta sen tarinan aika tulee sitten myöhemmin.

Nyt kannattaakin koota omansa yhteen, käydä leffassa ja kattaa illan päätteeksi pöytään vaikkapa helppotekoinen, mutta näyttävä chilaquiles. Meksikossa me söimme sitä aamiaiseksi, mutta kyllä chilinen papuhässäkkä istuu suomalaiseen talvi-iltaan ihan yhtä hyvin!

Lisää? Kuuntele hauskasti englantia ja espanjaa yhdistävä elokuvan tunnusbiisi “Remember me”.

Hangossa Kino Olympian esitysajat löydät täältä.

 

5 Comments

 1. Hanna says

  Perheemme aattoillan klassikossa eli Samu Sirkan joulutervehdyksessä on aina lopussa mainospätkä jostakin Disneyn uudesta leffasta. Yleensä ne ovat ihanien vanhojen animaatiopätkien jälkeen olleet lähinnä ärsyttäviä, mutta tämä kyllä vaikutti lupaavalta. Ja taisi Aamulehtikin antaa viisi tähteä, jos oikein muistan. 🙂

  • Anna says

   Uskon, että tässä on jotain kivaa ja hyvää, mutta lauantainahan se selviää!
   Useampikin leffa-arvostelu on innostunut viiteen tähteen, harvinaista ja vähän epäilyttävää. Yleensähän en pidä mistään, mistä kaikki muut pitävät 🙂

 2. Sirpa says

  Anna, tulet varmasti rakastumaan taman leffan antiin… Meidan 6 henkinen perhe kavi katsomassa taman jo viimevuoden puolella (asutaan Kaliforniassa). En voisi enemman suositella animaatioleffaa… tassa oli kaikki niin kohdillaan. Meidan koko joukko poistui elokuvateatterista kyyneileita pyyhkien! Jaan mielenkiinnolla odottamaan sinun mielipidettasi elokuvasta!

  • Anna says

   Me kävimme katsomassa viikko sitten lauantaina, pidimme superpaljon! Se pikkupoika on niin ihana ja leffa tosi hienosti tehty. Nyt olen kuunnellut repeatilla Remember me ja Poco Loco biisejä 🙂 Kunpa elokuvassa olisi hengailtu VIELÄ enemmän siellä tavallisessa Meksikossa (Kuolleiden maan sijaan), se kaikki oli nyt matkan jälkeen niin tutun näköistä, oli ihanaa bongailla tuttuja elementtejä kuvista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.