Valitse sivu

Elokuvajuhlien tunnelmiin vielä. Kemut käynnisteltiin siis jo torstai-iltana Grönanissa, baarissa Bulevarin päässä, jazzillan merkeissä. Lou Reed, Malinen ja Dan ne siellä meitä sivistivät. Se kujertava nainen oli huippu, mikä hänen nimensä olikaan? (Enkä tarkoita nyt ketään kuppilan kantapirkkoa, vaan sitä erilaisilla äänillä improvisoivaa laulajatarta!)

Elokuvajuhlat käynnistettiin perjantaina komeasti hankolaisten nuorten lyhäreillä, jotka oli työpajajaksona toteutettu yhdessä Hankoniemen lukion ja ohjaaja Ilkka Raution kanssa. Ilkka on tuo heppu tuossa penkkirivin päässä.

Sitten juostiinkin Kino Olympian (meidän ihana leffateatterimme), Hotelli Regatan (jossa oli yksi katsomo), thai-ruokakärryn, kodin ja studion väliä sunnuntai-iltapäivään asti, jolloin haimme lapsoset junalta ja laskeuduimme tömähtäen taas arkeen ja säännöllisiin ruoka- ja nukkumaanmenoaikoihin. Ei hetkeäkään liian aikaisin!

Leffat, jotka lopulta näin: Jazz-kimara Grönanissa, Päivien kuohu, Laulu koti-ikävästä, Vive le Tour, Lystikäs kirjeenkantaja, Hanko- Unelmien välietappi ja Kimpassa. Päivien kuohu oli supermielenkiintoinen soppa, palaan siihen vielä myöhemmin, Laulu koti-ikävästä niin hauska, haikea ja liikuttava ja Kimpassa on siitä mulle aina hankala, että just se viimeinen kuva ja sen taustalla soiva biisi saavat tunteet tulvimaan ja sitten täräytetäänkin valot jo päälle ja sitä joutuu omiin kyyneliinsä kompastellen purkautumaan ihmisten ilmoille ja päivänvaloon. No, sellaista se on, elämä.

Hangon Elokuvajuhlat ensi vuonna samoihin aikoihin, 30.10.-2.11.2014.
Joko saan houkuteltua sinutkin mukaan?