comments 10

Elokuvaa, valokuvaa ja hyvää ruokaa

Marraskuuta ei ehkä kukaan koskaan ole maininnut lempikuukaudekseen. Siksi tuo kuuparka tietysti vetoaa meikäläiseen, ja aionkin ottaa ilon irti pian koittavasta mustuudesta. Sitä paitsi voin hilpein mielin keskittyäkin marrasfanitukseen, kun jouluangstista ei ole tietoakaan. Mehän olemme silloin Meksikossa.

Järjestin viime vuonna ravintola Makasiinin kanssa Beaujolais Nouveau -illan, ja teen sen taas. Ajatuskin viinin ja ruoan täplittämästä marraskuisesta torstaista on hykerryttävä. Viikonloput ovat pikkujouluaikaan kekkereidentäyteisiä ja helvetillisellä hauskanpidolla paineistettuja, mutta tavallisena torstaina sitä vasta voikin tapahtua ihan mitä vain.

Beaujolais Nouveau -kemuilussa ei kannata fokusoida pelkkään viiniin ja pilata omaa tai muiden fiilistä sen ominaisuuksista marisemalla. Mehu mikä mehu! Marraskuu, torstai ja nimensä mukaisesti Beaujolais’n alueelta kotoisin oleva gamay-rypäleistä valmistettu kevyt Beaujolais Nouveau ovat juuri sopivan outoja seuralaisia löysätäkseen hiukan henkisiä nutturoitamme. Suhtaudu asiaan vaikka näin: Beaujolais Nouveau on pullollinen silkkaa iloa ja kiitollisuutta uudesta sadosta! Kippis ja kulaus!

Marraskuun kolmas torstai on siis maailmanlaajuisesti viininrakastajan juhlapäivä. Ehkä vähän elämänrakastajankin. Sillä se ken joskus on hiipinyt Hangon Itäsatamassa marraskuisena iltana tietää, että jokainen mahdollisuus pieneen arjesta irrottavana hupailuun on toden totta hyödynnettävä.

Kuten viimeksikin, aloitamme illan elokuvalla. Ranskalaisesta elokuvasta on tänä syksynä varaa valita, mutta lopullinen leffani on pieni yllätyshelmi.

Menninkäisen oloinen, liki yhdeksänkymppinen ohjaaja Agnès Varda on ranskalaisen elokuvan rakastettu kapinallinen. Oikeaa henkilöllisyyttään nimimerkin suojassa varjeleva JR taas nuoremman polven katutaiteilija ja valokuvaaja. He löysivät toisensa (taiteellisessa mielessä, vaikka JR väittikin jossain haastattelussa, että Tinderistä! ) ja lähtivät tunteikkaalle road tripille ranskalaisiin pikkukyliin. He kuvasivat kylien asukkaita, kuuntelivat heidän kertomuksiaan ja loivat kuvista valtavia muraaleja. Tavallinen pieni ihminen on yhtäkkiä  – ei vain kuvaannollisesti vaan myös konkreettisesti – suuri, ja hänen tarinansa tärkeä.

Elokuva Kasvot, kylät (Visages, villages) palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisella Silmällä, parhaana dokumenttielokuvana. Traileriin pääset kurkistamaan tästä.

TORSTAI 16.11.2017
17:00 Kino Olympia, Kasvot, kylät
19:00 Ravintola Makasiini, (vähintään) kolmen ruokalajin Beaujolais Nouveau -menu ja 1/2 pulloa viiniä, 50 euroa/henkilö. Pöytävaraukset suoraan ravintolaan 019 248 4060 tai  040 505 2720.

Vaikka päätapahtuma onkin tuo marraskuun kolmas torstai, on elokuva nähtävillä Hangon Kino Olympiassa myös perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Vetoankin kanssahankolaisiin ja viikonloppuvieraisiimme: jotta saamme jatkossakin ohjelmistoon harvinaisempia leffoja, kannattaa elokuvateatteriin vaivautua ja toimintaa siten tukea!

Beaujolais Nouveau -menu on nautittavissa Makasiinissa myös perjantaina 17.11.

Hangon Hotel Bulevard ja Villa Flora (ihania loma-asuntoja!) mukana tapahtumassa: koodilla Beaujolais saat -15 % majoituksen hinnasta to-pe yönä. Varaukset nettisivujen kautta, puhelimitse tai sähköpostitse. Mikä sua enää pidättelee?

Lue lisää: Hesarin arvostelu elokuvasta Kasvot, kylät.

10 Comments

 1. Tuuja says

  Hei. Ihanalta näyttää tuo leffa trailerin perusteella. Tiedätkö miten on nähtävissä Helsingissä? Hauskoja viinijuhlia sinne Hankoon!

  • Anna says

   Taitaa olla Helsingissä ihan viimeiset hetket nähdä, Finnkinon sivuilta tarkemmat tiedot!

 2. Liivia says

  Mun on tietysti pakko päästä nyt muistuttamaan että mun lempikuukausi ON marraskuu, lokakuun, maaliskuun ja huhtikuun ohella:D

  Hauskoja leffailuja ja viineilyjä sinne!

  • Anna says

   Mun lempparit on ehkä lokakuu, tammikuu, helmikuu ja toukokuu. Ja syyskuu. Marraskuussa alkaa jo joulu painaa, maalis-huhtikuussa toivoisi jo lämpöä, vaan ei vielä saa. Jos asuisin Ranskassa, niin huhtiku olisi varmaan mun lempi-lempi 🙂

 3. Nikadora says

  Ihania nämä lempikuukaudet!
  Tähän on pakko osallistua.
  Lempparini ovat tietysti (uskoakseni?) toukokuu, kesäkuu, elokuu ja syyskuu ?
  En ole jouluihmisiä tietenkään!

  • Anna says

   Kesäkuu on ollut kyllä viime aikoina vallan arvaamaton ryökäle! Mutta toki esimerkiksi syreenit nostavat sen pisteitä huimasti.

 4. Belgian Lempi says

  Kaikista ihanin on tietysti syyskuu! Taas kaikki mahdollisuudet uutena edessä – uusi kalenteri (mulla aina kalenterit, jotka kulkee syksystä syksyyn – tammikuu nyt ei ole alku yhtään millekään, uusi vuosi – pyh!) – uudet aikeet. Opiskelen arabiaa! Urheilen! Verhoilutan vihdoinkin nojatuolit ja kunnostan itse ruokapyödän! Alan kasvattaa orakassieniä kellarissa! Luen kaikki Financial Timesin kirjaliitteessä esitellyt huikean kiinnostavat kirjat! Menen kurssille – mille vaan kurssille! Järjestän joka sunnuntai spaghettilounaan kaikille ystäville ja tutuille! Leivon tuoreita sämpylöistä joka aamu!

  Marraskuu on sitten hyvä kakkonen, koska syyskuussa innolla aloitetut jutut voi haudata lempeänä laskeutuvaan hämäränhyssyyn. Eikä marraskuussa nyt millekään advanced Excell- kursille ehtiskään, koska JOULU!

  • Anna says

   Hahaha, tunnistan oireyhtymän, mulla kyllä alkuvuosi on noiden hurahtamisten aikaa, helmikuu jotenkin lietsoo mua.
   Mutta joo, syyskuu on ihana.

 5. Mä niin komppaan tuota ajatusta ottaa ilo irti mustuudesta! Aivan villinä pyrin buukkaamaan kaikkea kivaa aina marraskuulle. Tuo teidän BN ilta kuulostaa hyvältä – harmi että Hankoon on liikaa matkaa pimeillä keleillä…
  Joulumieltäkin virittelen – vaikka tuleehan se virittelemättäkin 🙂
  Mukavaa hämäränhyssyä toivotellen <3

  • Anna says

   Hämäränhyssyä sinnekin, ja joulumielen virittelyä!
   Me laitamme kuulemma ensi viikonloppuna jo koristeita esiin ja valmistaudumme pieneen esijoulunviettoon joskus joulukuun alussa, koska Meksiko nielaisee joulumme. Eli ihan kokonaan en pääse joulua pakoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.