Valitse sivu

Lauantai-iltaan mahtui elämys jos toinenkin. Kiisimme muutamassa minuutissa kylläisinä kuin kissanpennut Lyonista Pariisiin, eli pirullisen taksikuskin kyydillä Töölöstä Hakaniemeen.

Paikka oli Juttutupa ja bändin nimi Mustat Silmät. He ovat ennenkin saaneet tämän rouvan nutturan purkautumaan ja paidannapit sinkoilemaan. Mihin he minussa oikein osuvat? Kadonneeseen seikkailunhaluun? Mutta myyty oli Herra Kamerakin, ensikertalainen, siellä se keikkui kaiteella yhdellä jalalla, yhtä hurmoksessa kameransa kanssa kuin soittajapojat omissa hommissaan.

Jori Kalliola laulaa, mutta myös tanssii. Kitarassa Teemu Hokkanen, haitaria kurittaa Olli Rautiainen, Matti Vallius on kontrabasson varressa ja rummuissa ah, niin tyylikäs Tero Kling. Tällä keikalla nähtiin myös vieraileva tanssitaituri. Tuohon ei valkoinen mies pysty! (Paitsi se Jori.)

Melkein suoraan Hakiksesta Mustat Silmät lähtivät turneelle Saksaan ja Puolaan. Hankoon me saamme tämän porukan elokuun lopussa Le Petit Festival-teatteripäiville, muut keikkapaikat löydät täältä. Jori Kalliolan taidetta on esillä vielä reilun viikon verran Helsingin Bulevardilla. Jutun otsikko on poimittu Mustien Silmien biisistä Raha.