Valitse sivu

Nyt arvoisat miespuoliset lukijat (hyvää nimipäivää Tero!), klikatkaapas itsenne hetkeksi toisaalle, seuraa tyttöjen juttuja:

Kun taloudessa asuu kaksi teinitypykkää ja yksi aikuinen nainen, ei hormoonihuuruilta voi välttyä. Ilma on välillä niistä sakea. Siinä missä tyttäret syöksyvät naiseuteen kuin pienet persikat, nainen kipittää pahaa aavistamatta johonkin mustaan tunneliin, jonka päässä ei olekaan valoa, vaan vaihdevuodet. Great.

Mitä tapahtuu kun nainen täyttää neljäkymmentä? Ja tapahtuuko niin kaikille? Tuntuu, että kun teini-iän tunnelmat tasoittuivat, ja raskauksista, synnytyksistä ja imetyksistä omine heittelyineen selvittiin, niin nyt on edessä taas joku uusi kehossa vellova vaihe.
Tuntuuko minusta vain, vai tuleeko tämä vaikeammaksi? Olenko ainoa, jonka täytyy miettiä menonsa kalenterin mukaan? Sellaisen kalenterin, jossa viikko menee peeämässän kourissa, viikko itse asiassa, ja viikko siitä kaikesta toipumiseen? Joudun peruuttamaan tapaamisia, laatimaan monimutkaisia excel-taulukkoja juhlien ja matkojen ajoittamiseksi ja varautumaan sitten kuitenkin siihen, että koko paketti heittää viikolla. On vain muutama päivä kuukaudesta, kun EN ole kirkkaan punainen, turvoksissa, särkyinen, väsynyt tai kuuma. Olen diagnosoinut itse itselleni premenopaussin. Epäreilua? Kyllä.

Mitkä asiat sitten auttavat, minulla; runsas veden juominen, viinin tuskin ollenkaan juominen, järkevät sapuskat, jooga ja ulkoilu. Nukkuminen. Hiljaiset lapset ja kauppakassit kantava mies.

Nyt kun olen vauhtiin päässyt, niin sanotaan vielä pari sanaa rypyistä. Miksi kukaan ei kertonut, että ei ne naurunrypyt ja älykkäät otsarypyt vielä mitään, mutta kun leuan ennen niin silkoisen linjan rikkoo tyynypainautuman näköinen uurre, dekoltee hapertuu ja kädet näyttävät gorillaemon käsiltä, niin SITTEN vasta ymmärtää, miksi vanhenemista vastaan taistellaan satojen tuhansien miljardien dollareiden voimalla vuosittain!

Kyllä, arvasitte oikein. Paha PMS päällä.

Jos maailmassa on ketään Kirjatoukkaa vanhempaa, niin kertokaa minulle miten tästä kaikesta selviää hengissä. Tai edes hehkeänä.

Kirjatoukka testaa: Kaikkiin näppylöihin parhaiten auttaa teepuuöljy. Ulkoisesti nautittuna.