comments 10

Dune du Pilat ja Hotel La Coorniche

Aivan meidän pienen Biscarrossemme vieressä sijaitsi hämmästyttävä nähtävyys, Dune du Pilat eli Euroopan korkeimmat dyynit. Parkkonen tietysti villiintyi moisesta ja tamppasi kameroineen hiekkaa niin auringonnousun kuin -laskunkin aikaan useampana päivänä. Minä en kerta kaikkiaan viitsinyt, minulle riitti, että sain katsoa vaikuttavaa, jotenkin utopistista hiekkakasaa Hôtel La Co(o)rnichen terassilta, jääkylmä, sitruunaviipaleella koristeltu Perrier edessäni hikoillen.

(Hotellin nimi todellakin kirjoitetaan noin, pahoittelen kikkailua.)

Vanhan baskityylisen metsästysmajan ympärille on kehittynyt vuonna 2010 uusien omistajien ja Philippe Starckin suunnittelema hotelli ja ravintola, jonne tullaan varta vasten kauempaakin: kutsutaanhan tätä maailman kauneimmaksi paikaksi. Se oli minunkin ensimmäinen ajatukseni terassilla varjon alle istahtaessamme, voiko jotain näin kaunista ollakaan. Vanhat männyt ovat sulkeneet hotellialueen syleilyynsä, toinen kylki nojaa vaikuttaviin dyyneihin ja edessä avautuu Arcachoninlahti, jonka kimaltelevaa pintaa halkoo vain muutama purjevene siellä täällä. On aivan hiljaista. Voisi kuvitella jonkun 1930-luvun aristokraatin astelevan puurimoitettua polkua korkein polvin, pyyhe olallaan, kohti uutta, silloin trendikästä harrastusta, meriuintia…

Nyt TIETYSTI haluaisin yöpyäkin hotellissa, pelkkä iltapäiväjuoman mittainen viivähtämisemme ei riittänyt mihinkään. Lähtiessämme pitkitimme vielä vierailua haahuilemalla ravintolasalissa, hotellin pienessä designputiikissa ja ravintolan omalla kasvimaalla. Mehiläiset keinuivat laventelin latvoissa, aurinko houkutteli kaikesta kukkivasta ihania tuoksuja. Jo viime vuosisadan alussa uskottiin kaikella tällä olevan parantavia vaikutuksia: valolla, meren sinkoamilla ioneilla, havupuiden eteerisillä öljyillä. Meillä ei ole mitään syytä epäillä asiaa, olomme on erinomainen kun vihdoin putkahdamme hotellin porteista takaisin parkkipaikalle, pieneen puiden alle piilottamaamme autonkotteroon ja oikeaan elämään.

“The most impressive place, the most beautiful, the most poetic, the most surreal, the strongest forces of nature; it is one of the most beautiful places in the world.” – Philippe Starck

Kurkkaa myös La Co(o)rnichen sisarhotelliin, Ha(a)itzaan!

10 Comments

 1. Nina says

  Näyttää varsin mukavalta ja osuitte jotenkin hetkeen jolloin kaikki muut ihmiset olivat jossain muualla..

  • Anna says

   Me olimme paikalla iltapäivällä, lounasajan jälkeen, ennen aperitiivi- ja illalliskuhinaa. Oli reissun kuumin päivä, suorastaan sulimme penkkeihimme varjonkin alla…

 2. Sanna says

  heips

  Vaikka meidän perhe pitääkin huushollia Välimeren puolella Villefranche s/mer:ssä niin tuo toinen puoli rannikkoa saa samalla lailla mun sydämen väpättämään. Ranskassa niin paljon mukiinmeneviä paikkoja…kun vaan aika riittäisi….
  Sanna

  • Anna says

   Ranskassa on vielä niin paljon nähtävää, en tunne mitään painetta koluta koko maailmaa, kun mulla on RANSKA!

 3. Maaja says

  Piti oikein hakea kourallinen irtokarkkeja kun asetuin lukemaan pitkästä aikaa, Anna, Sinun postausta. Oli kyllä hieno kirjoitus, Parkkosen kuvat ja linkistä löytyvät hotellit, AAH ! Meillä on nyt (5vk !!) kylässä vaihto-oppilas 25 v takaa, jo toista kertaa, enkä ole ennättänyt lukea juuri mitään nettijuttuja. Hätäisesti puhelimesta jotain FB ym. Vietimme hänen kanssa aikaa Tallinnassa, Lai kadulla, sen jälkeen muutama pv Muhun saarella ja lopuksi myös Saarenmaalla. Siellä oli ihana SUVISTE Gasthaus, jossa olimme eri reissulla yötä. Sinne vein Lynnen katsomaan paikkaa sekä kaffelle. Mutta meitä odottikin yllätys – siellä oli POP UP baarin viimeinen ilta ja juhlat menossa. Oli iloinen tunnelma vaikka vietimme siellä vain pari tuntia. Kaikki baarin drinkit ym oli vapaasti käytettävissä, lähtiessä sai jättää lasipurkkiin rahaa omantunnon mukaan. Tämä oli ensimmäinen kokemus sellaisesta, mutta tosi kiva. Lynne on parhaillaan tapaamassa Sibelius lukion koulukaveria, sen vuoksi on ns vapaata. Terkkuja sinne, missä nyt oottekin !
  PS Tämä mainittu paikka on laitettu muistiin. Pitää vain selvittää, onko joulukuussa sinne mitään asiaa (merkkipv).

  • Anna says

   Hei Maaja, kiva kuulla sinusta! Huomasithan myös edellisen kirjoituksen Biscarrossesta, nappaapa lisää irtokarkkeja! Joulukuu tuolla saattaa kyllä olla melko arvaamatonta säiden suhteen ja monin paikoin palvelut vähissä, kesäkaupunkeja kun ovat. Mutta minustakin olisi upeaa nähdä talven tyrskyt noilla kulmilla!

 4. Maisemien ja hyvän hotellin lisäksi tuolla on tosi hyvä ruoka. Kannattaa jäädä joskus syömään.

  • Anna says

   Tarkoitus oli palata lounaalle, mutta se jäi. Ensi kerralla sitten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.