comments 2

Diabolo grenadine

Ai niin, tämä mun pitikin vinkata!

Meidän lasten (NUORTEN AIKUISTEN!) ehdoton lempijuoma Ranskanmaalla on Diabolo Grenadine eli sekoitus limonadia ja granaattiomenan siemenien makuista grenadiinisiirappia.

Juoma tarjoillaan kauniisti osissa: korkean, pillillä ja/tai sekoitustikulla varustetun lasin pohjalla on mitallinen punaista, makeaa siirappia ja limonadipullo nostetaan rinnalle ja avataan vasta pöydässä. Jäät tuodaan usein omassa pienessä kipossa. Sitten vain sekoittamaan sopivassa suhteessa. Yksi tykkää makeasta ja sakeasta, toinen haluaa vain laimean vaaleanpunaista, sitruunaista juomaa.

Ihan parasta on saada Diabolonsa legendaarisella Perrierin limonadilla, Pshittilla.
Suomessa yli 100-vuotian Moninin Le Sirop de Monin-makusiirappeja löytää (silloin tällöin) Alkosta.

Lue lisää: Yllätyshitti muutaman kesän takaa, limonadia purukumisiirapilla eli Diabolo Bubblegum!

2 Comments

 1. Sanna says

  heipsan
  Meidän lähi K-kaupasta löytyy juurikin tuota Moninin granaattiomenan makuista siirappia. Olen kytännyt josko tulisi muitakin makuja, mutta vielä ei ole tärpännyt. Täytyy myöntää että vaikken lapsi enää olekaan… en lähimainkaan 🙂 niin itsekin olen muutaman kerran “jus de sirop” juomaa tilannut.

  Sanna

  • Anna says

   Löytyykö! Hieno homma! Muistelen, että Alkossa on ollut minttuakin. Ja toki juomaa saavat tilata muutkin kuin lapset, ja ranskalaiset tilaavatkin. Mainio virvoke! Mun suosikki on muuten kylläkin Citron pressé, eli tuorepuristettua sitruunamehua, vettä ja pala sokeria, jäillä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.