Valitse sivu

Kyllä, olen ratkaissut tyydyttävällä tavalla aprikoosicocktail-mysteerin! Tai jos ihan rehellisiä ollaan, Tero ratkaisi.

Minä en ole mikään cocktailtaituri, mutta tätä oli tosi kiva tehdä. Aloitin pari päivää ennen perjantaita uuttamalla rosmariinia vodkaan, joka oli helppoa, sillä sulloin vain pihalta rosmariininoksia pieneen vodkapulloon. Viinikaupan porukka neuvoi valitsemaan uuttamispuuhiin 60 % tavaraa, joten varovasti sitten sen annostelun kanssa.

Seuraavana päivänä keitin aprikoosipyrettä. Puolitin rasiallisen aprikooseja, poistin kivet ja heitin pallerot kattilaan kera muutaman sokerilusikallisen sekä sitruunamehutirskahduksen. Keittelin, kunnes aprikoosit luovuttivat nestettä ja olivat pehmeitä ja tuoksuvia, sitten soseutin koko hässäkän ja lusikoin jäähdyttelyn jälkeen hillon kiehuvassa vedessä puhdistamaani lasipurkkiin. Jälkiviisaana sanoisin, että hillon olisi cocktailkäyttöön voinut vielä paseerata sametinsileäksi, mutta toisaalta drinkkiin tuli kivaa rouheutta kun hillo oli kunnolla kotitekoisen oloista.

Perjantaina, hiukan ennen vieraiden tuloa, aloin etsiä shakeria. Sitä ei tietenkään löytynyt, ja jos ihan tarkkaan nyt muistelen, taisin myydä sen tarpeettomana kirppiksellä pari vuotta sitten. Mutta kävi se ilmankin. Parkkonen sai koota drinkit:

Kauniin lasin pohjalle ammennetaan reilu lusikallinen aprikoosipyrettä.

Sitten päälle noin ruokalusikallinen kiiltävää sokerisiirappia.
(Keitä kattilassa saman verran sokeria ja vettä, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä. Helppoa kuin heinänteko.)

Pari mehuisaa puristusta limen puolikkaasta.

Loraus rosmariinilta tuoksuvaa vodkaa.

Sekoita vimmaisesti.

Lisää PALJON jäitä. Isoja, kolisevia, huurretta puhkuvia jäälohkareita!

Koristeeksi limerinkula.

Drinkkien kanssa naposteltavaksi sopivat esimerkiksi melkein mustiksi grillatut, öljyssä kieritellyt ja sormisuolatut Pimientos de Padron, eli hiillostetut vihreät paprikat.

Alkuperäisen, Teron löytämän reseptin tarkempine mittoineen löydät täältä, ja  kuten otsikosta varmaan arvasittekin, cocktailin hauska nimi on Crazy Jane.