comments 9

Cool!

Regatta-humusta toipuvassa Itäsatamassa sijaitsee tämän kesän yksi iloinen uusi yllättäjä, frozen yogurtia tarjoava näpsäkkä kontti, jossa koreilee viileän herkun suomalaiseen suuhun sopiva nimi: Jäägurtti.

Hangon konttia pyörittävä Nina ja hänen italialainen miehensä Luigi tarjosivat meille pari viikkoa sitten kipolliset ja kertoivat samalla pehmistä terveellisemmästä jäägurtista. Valikoimassa on aina kaksi makua, vakiona luomujugurtti sekä toisena viikottain vaihtuva maustettu jogurtti. Meidän testikerrallamme se oli raikas sitruuna, myöhemmin olen maistanut myös mangoa. Mustaherukan vuoroa odotan vesi kielellä. Samettisen jääjugurtin saa pursottaa kippoon itse, ja sen jälkeen koristella hedelmillä, marjoilla ja namusilla. Hinta lasketaan painon mukaan. (Ei asiakkaan painon, vaan kipon, heh!)

Olen vähän koukahtanut tähän jäägurttiin, ja valitsen sen mielelläni jälkiruoaksi tai iltapalaksi. Se kun ei ole niin makeaa kuin tavallinen jäätelö, ja lisukkeilla saa annoksesta mieleisen. Terveellisiä vaihtoehtoja on kiitettävästi. Jos saisi toivoa lisäystä ripsoteltaviin, niin haluaisin kokeilla merisuolakinuskia (tai suolapähkinöitä ja kinuskikastketta) luomufroyon päällä, voisi toimia! Nyt olen mansikoiden, cashew-pähkinöiden ja suklaaströsselin suurkuluttaja.

Alunperin jäägurtin takana on suomalainen pariskunta, joka häämatkallaan Amerikassa hullaantui viileään herkkuun, ja sai lopulta ensimmäisen toimipisteen avattua Turkuun. Turun kontti sijaitsee Aurajoen rannalla ja nyt siis toinen herkuttelupaikka on Hangon vierasvenesatamassa. Ehkä törmätään siellä?

9 Comments

 1. Anonyymi says

  Grrrrr, hyvää!
  Mutta mistä tuo ällistyttävä Woodstock-paita on peräisin??

  Nikadora

 2. Anonyymi says

  Eikä. Tuollaisen kun saisi!
  Muistatko hinnan/oliko kokoja aikuisillekin…tai senttikoossa n.160-170?
  Onkohan heillä netti- tai postimyyntiä?

  -N-

  • Paita on ihan Jack & Jones-mallistoa, nyt vasta pääsin kurkkaamaan pojan kauluksesta sisään 🙂 Miestenosastolta. Pitäisi siis löytyä ympäri Suomea!

 3. Anonyymi says

  Ookoo. Kiitos vinkistä! On muuten ennenkin tehty parempia löytöjä miesten osastolta.

  -N-

 4. Anonyymi says

  Rakas Kirjis: Arvaappa vaan, tuota paitaa tuolla merkillä ei löydy ihan heti. Kyselyjä takana…
  Saanko udella Hangon liikkeen nimeä, mistä ostitte? Metsästys jatkukoon…

  Nikadora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.