Valitse sivu

Regatta-humusta toipuvassa Itäsatamassa sijaitsee tämän kesän yksi iloinen uusi yllättäjä, frozen yogurtia tarjoava näpsäkkä kontti, jossa koreilee viileän herkun suomalaiseen suuhun sopiva nimi: Jäägurtti.

Hangon konttia pyörittävä Nina ja hänen italialainen miehensä Luigi tarjosivat meille pari viikkoa sitten kipolliset ja kertoivat samalla pehmistä terveellisemmästä jäägurtista. Valikoimassa on aina kaksi makua, vakiona luomujugurtti sekä toisena viikottain vaihtuva maustettu jogurtti. Meidän testikerrallamme se oli raikas sitruuna, myöhemmin olen maistanut myös mangoa. Mustaherukan vuoroa odotan vesi kielellä. Samettisen jääjugurtin saa pursottaa kippoon itse, ja sen jälkeen koristella hedelmillä, marjoilla ja namusilla. Hinta lasketaan painon mukaan. (Ei asiakkaan painon, vaan kipon, heh!)

Olen vähän koukahtanut tähän jäägurttiin, ja valitsen sen mielelläni jälkiruoaksi tai iltapalaksi. Se kun ei ole niin makeaa kuin tavallinen jäätelö, ja lisukkeilla saa annoksesta mieleisen. Terveellisiä vaihtoehtoja on kiitettävästi. Jos saisi toivoa lisäystä ripsoteltaviin, niin haluaisin kokeilla merisuolakinuskia (tai suolapähkinöitä ja kinuskikastketta) luomufroyon päällä, voisi toimia! Nyt olen mansikoiden, cashew-pähkinöiden ja suklaaströsselin suurkuluttaja.

Alunperin jäägurtin takana on suomalainen pariskunta, joka häämatkallaan Amerikassa hullaantui viileään herkkuun, ja sai lopulta ensimmäisen toimipisteen avattua Turkuun. Turun kontti sijaitsee Aurajoen rannalla ja nyt siis toinen herkuttelupaikka on Hangon vierasvenesatamassa. Ehkä törmätään siellä?