Valitse sivu
Kuva: Ravintola Marais’ssa, Pinterest

Luin tänä aamuna vesi kielellä Hesarista pariskunnasta, joka nautiskelee päivittäin erilaisia juustoja, oikeita juustonrakastajia. Jutun lomassa he mainitsivat ennen muinoin (70-luvulla?) Helsingissä sijainneen ranskalaisen ravintolan, Chez Mariuksen.

Chez Marius!! En siis olekaan muistanut väärin!

Minulla on vuosikausia ollut mielessäni ravintola Helsingin Mikonkadulla, jossa olen käynyt useammankin kerran, isoäitini kanssa. Oliko siellä punaruudulliset pöytäliinat? Oliko katto tavattoman korkealla, vai olinko minä vain niin pieni? Olen syönyt siellä jotain todella herkullista tai minua on pidetty siellä erityisen hyvänä, niin vahvat mielikuvat, vaikkakin unenomaiset, minulla tuosta ravintolasta on.

Googlaan Chez Mariuksen, mutta löydän vain hyvin vähän tietoa. Jos tiedot pitävät paikkansa, ravintolaa pyöritti Cagnes-sur-Merissä syntynyt Marius Raichi, ranskalainen kuvaaja, joka tuli alunperin elokuvahommiin Helsinkiin.

Minun muistoissani Chez Marius elää juuri sellaisena ravintolana, jonka haluaisin vieläkin löytää. En voi väittää muistavani juuri mitään, mutta muistan, että se oli täydellinen. Täydellinen bistro. Tuntuu, että olen ikäni etsinyt sille seuraajaa.

Kuinka ranskalainen olet, tee testi!
”You’re as French as Jean Dujardin eating camembert on the Canal Saint Martin. You’re pretty French. You know good food and good wine and although you’re a pessimist who complains a lot, you always know how to enjoy life.”