Valitse sivu

Olen istunut kotona muistaakseni joulusta saakka. Kerran yritin mennä ravintolaan syömään blinejä, mutta ei niitä ollutkaan vielä tarjolla. Olen kuolemaisillani tylsyyteen. Lähdetään siis Ranskaan, leikisti. Tällä kertaa kiertelemme Cannesin illassa muutaman osoitteen verran.

Hotel Carltonin terassin olen maininnutkin. Sinne siis, aperitiiveille, lokakuussa ainakin tarkeni. Viimeksi tilasin Perrier-kivennäisvettä ja sain Camparia. Ehkä taitava ja kaiken nähnyt tarjoilijakunta osaa lukea ajatuksia. Perunalastut kannetaan pöytään hopeaisella kerrosvadilla, meri tanssahtelee edessä, tuokoot vaikka piimää.
Hôtel Carlton
La Croisette

Myös kala- ja äyriäisravintola Astoux & Brun on esitelty, ainakin täällä ja täällä. Vaan kun se on niin kiva, pelkään että kadotatte sen muististanne jos en muistuta tavan takaa! Haluaisin sinne juuri nytkin niin että tekee kipeää. Haluan simpukoita ja jääkylmää Sancerrea, astioiden kilinää ja naurunremahduksia, ihmisiä ja hulinaa! Kaikkea sitä on ollut tässä osoitteessa tarjolla jo vuodesta 1953!
Astoux & Brun
Rue Félix Faureen ja Rue Louis Blancin kulmassa 

Välillä sielu huutaa halpaa punkkua ja pizzaa, matkabudjetillakin saattaa olla sananen sanottavana sen Carltonin reissun jälkeen. Pizzakärrystä lähellä villaa vinkkasinkin aikaisemmin, mutta cannesilaiset alhaalla kaupungissaan luottavat yhteen paikkaan erityisen uskollisesti. Rue d’Antibesin ja Marché Gambettan välissä sijaitsee La Pizzaiola ”Chez Xavier”, joka on täsmälleen saman ikäinen kuin minä. Ja sen huomaa. Kuppila on kertakaikkiaan suoraan sanottuna aika kulahtanut. Mutta kun sen rapean ja kiviuuninkuuman pizzan saa juustohunnussaan eteensä, niin uskoo kerrasta cannesilaisia.
La Pizzaiola ”Chez Xavier”
Rue Marceau

Jälkiruoat voi ostaa sitten illallisensulattelukävelylle ja ikkunaostoksille mukaan legendaarisesta Vilfeusta, matkalla rantabulevardille. Jäätelöbaaria ei voi olla huomaamatta, se vilkkuu neonväreissä ja jenkkimeinigeissään korttelinmitalta. Suussasulavat (noh, tietenkin…) sorbetit ja jäätelöt tehdään paikanpäällä, aito cannesilainen osoite siis tämäkin. Maista vaikkapa orvokkijäätelöä.
Glacier Vilfeu
Rue Bivouac-Napoléonin ja Rue Butturan kulmassa