Valitse sivu
Kuva: Lina Enlund/ KSF Media

Viikonlopun cocktail olkoon Boulevardier. Sillä olisi jopa mahdollisuuksia nousta Talon Cocktailin asemaan, koska Bulevardin jengi <3

Bulevardin jengiin olemme vuosien saatossa katsoneet kuuluvaksi tietysti kaikki Hangon Bulevardilla asuvat, Bulevardilla työskentelevät, Bulevardilla silloin tällöin majailevat ja kyläilevät, Bulevardin liepeillä hilluvat, minkä tahansa kaupungin Bulevardilla asuvat, Pariisin bulevardeja rakastavat, Muistojen bulevardi-radio-ohjelmaa kuuntelevat ja muuten vaan bulevardihenkiset, hitaita päiväkävelyitä suosivat tyypit.

Boulevardier-drinkki ei ole alunperin saanut nimeään Kirjatoukan kotikadun, vaan newyorkilaisen, joskus 20-luvulla ilmestyneen sanomalehden mukaan. Juomaa on kutsuttu Negronin ja Manhattanin rakkauslapseksi tai Negronin serkuksi, eikä syyttä. Tuleehan siihen viskiä, Camparia ja vermuttia. Kas näin:

1,5 osaa viskiä, yksi osa Camparia ja yksi osa makeaa vermuttia käännellään jäiden kanssa sheikkerissä, kaadetaan kauniiseen lasiin ja koristellaan appelsiininkuorisuikaleella. Ainekset voidaan myös sekoittaa kepillä lasissa ja tarjoilla jäiden päältä matalasta lasista, jos haluaa jotenkin maskuliinisemman fiiliksen.

Vaikka käheä ääneni antaisi muuta olettaa, en ole juuri viskejä harrastanut. Mutta voin nyt uhrautua, koska Bulevardin jengi <3 Jaoin reseptin näin etukäteisesti,  että ehditte hankkia ainekset illan rientoihin niin halutessanne, laitan kuvia ja tunnelmia kun olemme testanneet.

Kuvassa, jonka minusta otti taitava Lina Enlund, minulla ei valitettavasti ole käden ulottuvilla kuin vettä. Kuvasta puheenollen, levittäydyin viimeviikolla kaikkineni sekä Hangon Lehden että Västra Nylandin sivuille aukeamatolkulla, juttelimme nimittäin toimittaja Kristoffer Nöjdin kanssa mm. Blog Awards-ehdokkuudestamme. Hangon Lehden toimituskin sijaitsee Bulevardilla, ymmärtänette sekavan postaukseni punaisen langan!

Oikeasti yritin vain keksiä miten saisin ujutettua Linan kauniin kuvan blogiin, sillä siinäpä kerrankin teille kuva, jossa näkyy juuri se paikka missä aina istun ja bloggaan, keittiönpöydän nurkalla, kirjojen, vihkojen, kynttilöiden, vesilasien ja kahvimukien ympäröimänä. Näen paikaltani etuovelle, takaovelle ja kaari-ikkunasta pihalle ja hallitsen koko maailmaa.

Päivän biisi on tietysti tämä. ”Kun kuljen alla vanhojen lehmusten…”