Valitse sivu

Hahaha, luulitteko te, että me vain elokuvissa luuhattiin koko viikonloppu? Voi pojat, me syötiin kans!

Kun lauantaina vedimme rapean kolmen leffan putken pelkillä perunalastuilla, niin sitäkin ihanampaa oli illalla tälläytyä ja loikkia nälkäisenä kuin susi Itäsatamaan ja Ravintola Makasiiniin, jossa oli sesongin ulkopuolista aikaa värittävistä teemailloista vuorossa Italialainen ilta.

Lähinnä Toscanan alueelta vaikutteita ammentanut menu avattiin lautasellisella ruokahalua herättäviä alkupaloja, joista aavemaisen pieni marinoitu mustekala oli suosikkini. Seuraavaksi gnoccheja ja viiriäistä, sitten polentaa, jänisragua ja ankanmaksaa. Juustolautaselta löytyvän Taleggion isäntä oli käsitellyt päiviä aikaisemmin tryffelilastuilla ja tryffeliöljyllä ja maut olivat uponneet notkeaan juustoon taivaallisessa muodossa. Jälkiruoaksi oli semifreddoa, jäätyneitä vadelmia, mantelilastuja, minimarenkeja ja kuivattua vadelmapölyä. Niinpä! Huolellisesti valitut viinit, tietysti italialaiset, kruunasivat aterian. Nixulla on kaunis tapa marssittaa lopuksi henkilökuntansa esille, he ansaitsivat taas aplodinsa.

Pääkaupunkiseudulta jo neljättä kertaa Hangon Elokuvajuhlille ja Makasiiniin saapuneen pariskunnan kiitoskirjeen sanoin: ”Nixun joukkueen taidonnäyte oli melkein maaginen, upein ilta miesmuistiin.”

Nixun (eli Kaj-Erik Knichterin, ties kuinka monennen polven hankolaisen ja salakuljettajien jälkeläisen) tiimi avaa kahvilan ja leipomo-konditorian Hangon Vuorikadulle tässä vuoden vaihteessa. Ei enää yhtään harmita, että viinikauppa muutti siitä lukaalista uuteen supermarkettiin 😉