Valitse sivu

Miksi me alamme aina mölistä kun kohdalle osuu joku todella hyvä ravintola? Ooooooooo ja aaaaaaaaaaa me mölisemme ja lapamme herkkuja kitusiimme kuin vastikään puusta laskeutuneet.

No, tämä oli nyt semmoinen mölinäpaikka. Onneksi täällä muutkin mölisivät, oikeastaan kaikki. Jumalainen mekkala.

Olimme kulkeneet Cannesissa Bobo Bistron ohi kerran. Olen niin kovin ylpeä kupeideni hedelmistä; heidän silmänsä kun menivät ravintolan kohdalla aivan viirulleen, katse pyyhkäisi ravintolasalia ikkunoiden läpi, viivähti hetken ulkoseinään kiinnitetyssä menussa ja sitten tunsin parit pienet kyynpärpäät kyljessäni: tonne mennään jonain päivänä.

Ja me menimme. Satoi kun saavista kaataen. Tungimme märkinä koirina kapealle keskikäytävälle selvittelemään pöytätilannetta, vaikka ravintola olikin epätoivoisen täynnä ja meitä epätoivoisen paljon, kuusi. (Ei, meillä ei ole kykyä tehdä pöytävarauksia, se menee yli meidän vahvuuksiemme.)

Tulkaa puolen tunnin kuluttua, koputteli patroona karvaista rannettaan ja hätisteli meidät kadulle. Onneksi ihan vastapäätä oli pieni aperobaari, johon pakkauduimme innostuksesta kuumissamme karvahattuihin pukeutuneiden ranskalaisten väliin juomaan punaviiniä odotellessamme.

Mutta kuin kiusallisen säntilliset sveitsiläiset kellot me törrötimme tasan puolen tunnin kuluttua nenä Bobon etuovessa. Isäntä huitoi meitä kauemmaksi, mutta huomattuaan sinnikyytemme tuli ulos ja laittoi lämpölamput päälle. Hetki, hetki!

Odotus kannatti. Kun pöytään kannettiin eripariastioilla ja vatitolkulla grillattuja vihanneksia, burrataa, pikkukaloja, vitello tonnatoa, pasta puttanescaa, gnoccheja, rapeaa kanaa, perunamuussia ja salaattia, me julistimme kuin yhtenä kuorona onnellista älämölöä. Kyllä syöminen on ihanaa!

Bobo Bistro
21, Rue du Commandant André
Cannes


Bobo Bistro facebookissa.