Valitse sivu

Kun ehdokkuutemme A-lehtien blogikisassa The Blog Awards Finland 2015 tuli tänä aamuna julkiseksi ja näin samalla muut neljä kategoriaamme esivalitut, oli ensimmäinen reaktioni kaivaa maahan pieni (suuri) kuoppa ja mennä sinne hiljaa makaamaan mullanvarinaan.

Kategoriassa Kulttuuri, yhteiskunta ja talous kilpailevat lisäksemme Kasper Strömmanin Kasper Diem, Koko Hubaran Ruskeat tytöt, Jeanette Öhmanin Livet och L.A. ja Maaret Kallion Lujasti lempeä.

Kuultuani huippusalaisesti ensimmäisen kerran, että meidät on asetettu ehdolle, olin joka tapauksessa ihan varma että on tapahtunut virhe ja että ennen pitkää ehdokkuutemme kuitenkin perutaan. Tai ehkä mitään gaaloja saati awardseja ei ollut olemassakaan. Eikä mitään ”A-lehtiä”.

Mutta myönnän, että ihan mielettömän hyvältähän se hetken tuntui. Siis edellyttäen, että se olisi totta.

Kulttuuri, yhteiskunta, talous…

Onhan Koko nyt ehkä sata kertaa yhteiskunnallisempi kuin me ja niin timantinkova kirjoittaja ja Maaretin kuva pitäisi olla tunneälyn kohdalla sanakirjassa ja Kasper on niin niin hauska ja Jeanette on Suomen Garance Doré ja ja ja… mikä muuten on talous?

Seuraavaksi soitin mutsille:

K: No nyt ne on laittanu meidät sinne sivuille hillittömän suosittujen tyyppien viereen pällistelemään. Kuolen nolouteen.
M: Ai ketkä? Missä te nyt taas pällistelette? Miksi teidän pitää aina pällistellä?

K: Oonko mä puhunut tästä nyt kaksi viikkoa, oonko?? (Kyllä, olin kertonut mutsilleni ehdokkuudestamme jo ennen julkistamista, olen hirmuisen pahoillani ja ymmärrän jos minut diskataan. Terveisin blogimaailman Martti Vainio.)

K:Voitko mennä katsomaan sinne sivulle, theblogawardspistefi.
M: Noooo voin mä varmaan jossain vaiheessa kun mä ehdin, mä ajattelin nyt mennä pesutupaan ja soitella Kaarinan kanssa. Mut ei siinä mitään, kyllä mä varmaan jossain vaiheessa käyn katsomassa siellä!

K: NO KAI SÄ NYT HEMMETIN ELÄKELÄINEN ehdit käydä katsomassa tyttäres elämän huippuhetkeä (lapset, mitkä lapset)?? Mut siis sun pitää äänestää kanssa.
M: (huokailee) …onks se kamalan vaikeeta… Voinko mä sitä paitsi muka äänestää kun mulla on sama sukunimi kun sulla? Kun mä oon sun äiti? Mikäs sen teidän blogin nimi olikaan?

K: Sä et oo tosissas… mee nyt vaan sinne blaablaablaaawardspistefi…

(kestää ihan saatanan kauan)

M: No niin, Indiedaysin sivuilla ollaan!

K: ??! Miksi sä et vaan voi mennä theblogawardspistefi?
M: Tää tuli ekana! Ketä mä äänestän?

K: Älä nyt ainakaan ketään Indiedaysiltä… Kokoa itses.
M: Onkos blog koolla vai geellä? Onks awards kaksoisweellä?

(rapistelu ja naksuttelu kestää kauemmin kuin vanha testamentti ääneenluettuna)

M: Täällä ollaan, täällä on joku nainen ja kello ja jotain läjiä. Mut siis… ketä mä äänestän?

TUUT TUUT TUUT

Toivottavasti teidän muiden ei ole yhtä vaikeaa äänestää meitä. Kiitos.
Katsokaa ja ihastelkaa myös muita kategorioita.

P.S. Itsehän äänestin tietysti Kasperia.