Valitse sivu

Siis mitä täällä tapahtuu?

Kommenttiboksissa minut on syössyt valtaistuimelta muuan Belgian Lempi, jota kansa rakastaa nyt enemmän kuin kuningatarta itseään. Lempi nimittäin ojensi taivaasta (= Belgiasta) jouluahdistuneille kirjoittavan kätensä ja katsos, kädessä oli Kivan Joulun Avaimet eli “What’s not to like?“, kuten Lempi sanoo.

Puran vapaamuotoisesti Belgian Lempin joulun muistilistaksi meille kaikille lahkolaisille, ettei meidän tarvitse säikyttää Lempin perhettä pamahtamalla hänen belgialaisen ovensa taakse aattoaamuna. Sitäkin nimittäin jo kommenteissa suunniteltiin.

  • Laulaa loilota joululauluja koko ajan ja joka välissä
  • Tuhlaa rahaa kauniisiin kransseihin, anemoniin, amarylliksiin ja jouluruusuihin
  • Koristele kuusi vaaleanpunaisilla paljettipuudeleilla ja violeteilla ja oransseilla riikinkukoilla
  • Kultapalluranauhat voit kietoa omaan kaulaan (ei liian tiukalle!)
  • Muista koristelussa ja tunnelmanluomisessa Marjo Matikaisen legendaarinen ohje: “Havuja, perkele!”
  • Siemaile Cointreausta, limemehusta ja soodasta sekoitettua, rosmariininoksalla koristeltua drinkkiä…
  • … ja esiinny taikajuoman voimalla joulunhengettärenä tökkimällä neilikoita appelsiineihin
  • Supervinkki: Ihan mistä vain ruoasta tulee jouluisaa, kun sen päälle nakuttelee granaattiomenan siemeniä:
  • testaa vaikka taateli-kaneli-kuskusilla tai appelsiinisalaatilla
  • Anna penskojen kattaa pöytä
  • Lado tarjolle ostereita, parhaita kalaherkkuja ja samppanjaa
  • Pistä sukulaiset vastaamaan aattoillan ohjelmasta; jokainen esittää jotain oli lahjakas tai lahjaton
  • Älä missään nimessä unohda granaattiomenapavlovaa!
***
Belgian Lempin granaattiomenapavlova

Paistele ihanan venyvänsitkeitä, pieniä marenkeja. Marengit voi tehdä jo päiviä aikaisemmin.
Vatkaa iso keko kermavaahtoa ja mausta se vaikkapa vaniljalla tai kardemummalla.
Kokoa jälkiruokamaljaan suloisesti sekaisin marenkeja, kermavaahtoa ja granaattiomenan siemeniä.

Tai vaihtoehtoisesti mausta kermavaahto neilikalla ja sekoita jälkiruokaan marenkeja, kermavaahtoa, passionhedelmää ja vadelmakastiketta. 


***

Älkää minua syyttäkö, syyttäkää Belgian Lempiä!

Kuva: Pinterest