Valitse sivu
Tikke Tuura, Kattokruunu nro 2

Maarit Nissilä, Marras, pronssi

Heikki Meriläinen, Installaatio

Tarja Malinen, Tyttö ja valkoinen mekko

Tarja Malinen, Tyttöjen talossa-teoksen tyttöjä
Tarja Malinen, Poika ja yönsininen pallo

Huomenna maanantaina pyörähtää käyntiin veistospiha BackYardin viimeinen viikko tältä kesää, suosittelen lämpimästi vierailua. Tavallisen omakotitaloalueen keskellä piilossa on kultturelli keidas, joka on jo seitsemättä kesää ilahduttanut hankolaisia ja Hangossa vierailevia. Taiteilija Heikki Kukkosen takapiha on jo itsessään kaunis nähtävyys, mutta joka kesä kuukauden verran puutarhan valtaavat eri taiteilijoiden teokset. Myös Heikin oma ateljee on auki ja vierailtavissa. 

BackYard on avoinna joka päivä klo 12-18, osoitteessa Tiirantie 27. Ei sisäänpääsymaksua. Veistospiha sulkeutuu sunnuntaina 2.8. Ennen sitä kuitenkin vielä yllätys: lauantaina 1.8. piha on avoinna normaalisti klo 12-18, mutta sen lisäksi myös klo 21-23, jolloin pihan ja teokset saa tämän ainutlaatuisen kerran kokea iltavalaistuksessa! Voin kuvitella, että ”Alban herttuatar” on tapahtumasta tohkeissaan.

Ja sitten yks toinen menovinkki: kirjaston takana, salaisessa puutarhassa valkoiset ruusut ovat räjähtäneet kukkaan ja punaisten ruusujen alla laventeli on tummanviolettia ja tuoksuvaa ja niin tuuheaa, että jos painaa posken melkein nurmeen ja katsoo nätissä rivissä puskeviin puskiin, voisi kuvitella olevansa Provencen ylängöillä laventelipelloilla… En tiedä saako kukkiin oikeasti koskea, mutta tunnustan, että olen ohikulkumatkallani hieronut laventelinkukkaa sormieni välissä ja tuoksutellut itseni Rivieratunnelmaan <3