comments 11

Auringonnousu

Ajattelin joulukuun viimeisenä päivänä ilotulitusten alla, että tämä uusi vuosi on minun uusi aamuni. Minun.

Väärin. Koko alkuvuoden olen ollut kuin pieni partiolainen. Aina valmiina, tosin vain muiden käyttöön. En ole edes ehtinyt ajatella omia ajatuksiani. Hoipertelen sattumuksesta toiseen, ja yksikään päivä ei mene ihan niin kuin sen alunperin piti. Pidän ehkä lankoja käsissäni, mutta niiden päässä on kurittomasti tempoilevat ilmapallot.

Iltaisin, ennen nukkumaan menoa, katson ummistetuin silmäluomin kuinka avaan nyrkin, narut juoksevat kämmenten poikki, kaikki värikkäät pallot pyrähtävät pompotellen pilviin. Vasta sitten saan unen päästä kiinni.

Aurinko nousi Hangossa tänään klo 7:08.

11 Comments

 1. Helt ljuvliga bilder! Vilket underbart sätt att börja den här morgonen på.
  Jag blir helt Hangösjuk fast jag vet att det är annorlunda där på vintern än sommaren, men det är ju bara skönt egentligen.
  Det roliga är att femte bilden uppifrån med den vackra balkongen. Den får mig att tänka på det gamla svarttvita fotografi som finns i 'Hangöhuset' i ett gammalt album. På det fotot finns min morfar, mormor och så tror jag visst hennes syster också och jag undrar om inte det är taget på den där balkongen? För vi tror ju att det är taget i Hangö men inte i deras eget hus (den balkongen är helt annorlunda) utan möjligen gamla Hotell Regatta?

  Funderar Carina

  • Tack Carina!
   Fråga om bilden, och om balkongen, från Hangö Museet? Dom vet ju så mycket och känner alla gamla hus. Det kan ju vara Hotel Regatta, eller Societetshuset som det kallade då. Intressant!

 2. Anonyymi says

  Käärmeen vuosi. Mikään ei mene kuten suunniteltu oli, tiessä on odottamattomia mutkia ja käänteitä (ei välttämättä huonompaan). Mutta tempoilevat ilmapallot eivät kuullosta kovin pahoilta, kuten esimerkiksi hurjistunut sonnilauma. Sitä ei niin vain pidäteltäisikään… Toivottavasti saat aikaa myös itsellesi ja kompastelun keskeltä kumpuaa hurjan hienoja mahdollisuuksia! -tuulia (joka lopettaa nyt näiden kommenttien nakuttelun ja lähtee päiväunille. Näin aamuvuorojen jälkeen on toisinaan vaikea olla puuttumatta kaikkeen ja keskittyä olennaiseen, kuten nukkumiseen 🙂 )

  • Ai kuinka jännää, sopii aivan nuo käärmeenvuoden luonnehdinnat meikäläiselle!
   Kiitos kun kommentoit, on aina ilo kuulla sinusta <3

 3. Pohdiskelen tässä, josko ajelisin huomenna Hankoon katsomaan auringonnousua. Googlettamalla "Hanko auringonnousu" päädyin tänne, ja kääk mitä kuvia! Hankoa tuntemattomalle utelisin, että mistä nuo on otettu? Olen tiirannut karttaa auringonnousut mielessäni, ja pari paikkaa olen bongannut, mutta mitään tietoa ei ole että miltä niissä näyttää..

  • Oi, tekeekö joku tosiaan noin ihania retkiä! Tervetuloa vaan! Kuvista suurin osa on otettu Bellevuen rannalta (Kolaviken) ja Neljän Tuulen Tuvan liepeiltä. Jokunen Itäsatamasta ja Bulevardin päästä. Hanko on niin pikkuruinen, että ehdit auringon noustessa käydä parissakin paikassa! Kerro sitten mitä pidit, jos reissusi toteutuu!
   Tässä vielä linkki vesitornin webcamiin, josta aurinkoa voi hätätilassa ihailla vaikkei paikalle pääsisikään 🙂
   http://tourism2.hanko.fi/new/webcam/large.html

  • Jes, olin siis oikeilla jäljillä kun zoomailin auringonnousukartasta tuota Kolavikeniä. Jännää päästä Hankoon ensimmäistä kertaa, nuoruusiän asuin Fiskarsissa ja silti ei tullut lähdettyä sinne ikinä. Nyt siis vahinko takaisin! 😀 Teen sellaista valokuvaprojektia, että otan joka päivä luontokuvan, koko tämän vuoden ajan, ja tuumin Hangon olevan oiva paikka talviselle auringonnousukuvalle.
   Ja kiitos linkistä, mahtavaa!

  • Hieno projekti! Hangossa on upea valo, valokuvaajan taivas. Kannattaa jäädä auringonnousun jälkeenkin Hankoon, lounaalle, ja kävelylle rannoille ja huviloiden lomaan… Suloista sunnuntaita siis sinulle!

  • Tykkäsin! Kannatti herätä puoli viideltä, ehdottomasti! Ihana Hanko, varmasti palaan takaisin paremmalla ajalla. Upea aamu!

  • Mieletöntä! Hyvä sinä! Ajattelinkin sua aamulla, kun oli niin kaunista, mutta kkkkkyyyylllmmmmmääääää! Tervetuloa toistekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.