Valitse sivu

Aamun Hesarissa (”Henkilökohtaista- Kaiken kokenut kulttuuritoimittaja herkistyy ”/ Veikko Halmetoja ) kerrottiin Tate Modernissa esillä olevasta Ai Weiwei’n tilataideteoksesta, joka koostuu miljoonista auringonkukansiemenistä. Ja nyt tulee se järisyttävä uutinen: ”Siemenet” on tehty posliinista. Ja niitä on siis miljoonia. Miljoonia käsin tehtyjä posliinisia auringonkukansiemeniä. 1 600 käsityöläistä on osallistunut taideteoksen syntyyn. Tämän rinnalla naurettava Ronald McDonald tempaus Suomessa näyttää entistäkin säälittävämmältä.

”Ai Weiwei’s Unilever Series commission, Sunflower Seeds, is a beautiful, poignant and thought-provoking sculpture. The thinking behind the work lies in far more than just the idea of walking on it. The precious nature of the material, the effort of production and the narrative and personal content create a powerful commentary on the human condition.” Juliet Bingham, Kuraattori, Tate Modern.

Ja kun nyt kerran pyörähdätte Tate’n sivustolla, katsokaapa samalla Tate Online Shop. Jos olette ollenkaan kallellaan museokauppoihin (kuten eräät), niin täällä(kin) on tarjolla herkkupaloja ja vaarallisia (tai vain herkullisia) houkutuksia.