comments 4

Atelje-vierailuilla, osa 6

Ei varsinaisesti ateljee, mutta taiteilijakoti kumminkin, ja niitähän Kirjatoukka rakastaa.

Pariisista 50 km etelään Milly -la-Forêt’ssa sijaitsee maaseututalo, jossa surrealistikirjailija, runoilija ja elokuvantekijä Jean Cocteau vietti viimeiset vuotensa taiteen ympäröimänä, rauhasta nauttien ja ahkerasti työskennellen. Talo taideaarteineen – talosta löytyy mm. omistajan muotokuvia taiteilijoilta kuten Picasso, Man Ray, Modigliani, Andy Warhol… – avattiin yleisölle vuonna 2010 ja jo sen kaunis puutarha on nähtävyys.

Jean Cocteau’n ja hänen kumppaninsa Edouard Dermit’n viimeinen leposija on lähistöllä; pieni Saint-Blaise-des-Simples’in kappeli, jonka freskot ovat Cocteau’n käsialaa (alin kuva).

Lue lisää: Maison Jean Cocteau

Kuvat: Côté Maison, Mademoiselle Cécile

4 Comments

  1. Rakastan myös taiteilijakoteja. Oletko vieraillut Emil Cedercreutzin taiteilijakodissa Harjulassa, Harjavallassa? Jos et – korjaa asia mahdollisimman pian… Mieletön paikka. Monet eivät tiedä koko mestaa. Ja se on harmi.

    Mainio blogi. Olen lueskellut jo pitkään – nyt vasta innostuin kommentoimaan… 🙂

    • Marjaana, kiitos kun luet, ja kiitos kun kommentoit! Cedercreutzin taiteilijakodissa en toden totta ole vieraillut, ja myönnän etten tiennyt sen olemassa olosta, kuten pelkäsit monen muunkin kohdalla olevan. Sinne siis, Herra Kameran kanssa, kiva kun vinkkasit!

    • Emil oli köyliöläinen paroni,kosmopoliitti, kuvanveistäjä, siluettitaiteilija ja kansanperinteen kerääjä, joka rakennutti talon Harjavaltaan, Kokemäenjoen rannalle. Hänen taiteilijakotinsa on maaginen paikka, jossa on jotain hyvin epäsuomalaista ja toisaalta juuri suomalaista… Toisaalta en yhtään ihmettele, että paikka on monelle vieras (kun katsoo mitä infoa siitä löytyy netistä), mutta todellakin näkemisen arvoinen!!!

      Kiitos itsellesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.