comments 11

Alakuloa

Alakuloa jo useamman viikon. Ja koska minulla ei ole mitään kunnollista, universaalilla tasolla hyväksyttävää syytä olla alakuloinen (päinvastoin), koen järisyttävää syyllisyyttä matalasta mielestäni, ja ahdistun lisää. Kierre on valmis. Alakulo, syyllisyys, ahdistus. Alakulo, syyllisyys, ahdistus. Alakulo, syyllisyys, ahdistus.

Koska alakulo, väsymys, tai parhaina päivinä vain alavire, on ollut seuralaiseni jo pitkään, olen alkanut viime aikoina ajatella, että ehkä asialle kannattaisi tehdä jotakin. Ehkä tämä ei olekaan asia, jonka kanssa tarvitsee elää. Ehkä tämä ei olekaan ihmisen luontainen olotila.

Höristin korviani, kun ystäväni kertoi ongelmistaan kilpirauhasensa kanssa. Voisiko sieltä löytyä syy?
Onko teillä kokemuksia asiasta, haluaisitteko kertoa miten pitäisi edetä, jos haluaa tutkituttaa kilpirauhasensa, ja hyvänen aika tutkikoot vaikka kaikki mun rauhaseni, kunhan pääsen taas tolpilleni!

Sain tässä myös suruviestin. Eräs vanha herra on nukkunut pois. Hän oli usein taustatukenani työssäni, hänelle saatoin aina soittaa. Hän osoitti arvostavansa minua, luotti minuun ja rohkaisi eteenpäin. Hän kannusti silloinkin, kun ei ollut kanssani samaa mieltä ja jaksoi aina nähdä asioiden aurinkoisen puolen. Hän oli viisas, ikuisesti utelias, taitava ja kiinnostunut. En koskaan kai kunnolla kiittänyt… Nyt se on myöhäistä. Hyvää matkaa, ystävä.

11 Comments

 1. Anonyymi says

  Hei!
  Minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta muutama vuosi sitten. Väsymys oli aivan käsittämätöntä, illalla tuli vilunväristyksiä vaikka flunssasta ei ollut tietoakaan ja jollain kummalla tavalla hiuksetkin reagoi ja ehkä tästä kaikesta johtuen sitten myös alavireisyyttä. Lääkäriin ja verikokeet (S-THS ja S- T4V+ mahdollisesti jotain muuta) selvitti homman. Pieni ja helppo homma. Omat arvoni olivat selvästi vajaatoiminnan puolella ja tyroksiini-lääkitys alkoi puremaan aika nopeasti.
  Hellu

  • Kiitos kun viestitit, ihmeellistä mihin kaikkeen se kilpirauhanen toimintoineen voi vaikuttaa! Menen ilman muuta kokeisiin.

 2. Et varmaankaan ole vielä sen ikäinen, mutta minulla alakulo samoin kuin epämääräiset kropan kolotukset ja jomotukset ovat olleet selvästi yhteydessä menopaussin hormoniheilahteluihin. Ja sitä kiukkuisemmaksi ja alakuloisemmaksi eukko muuttui, mitä vähemmälle yritti jättää hormonikorvaushoidon. No, sattuihan sitä murhettakin samaan aikaan, oli työpaikan menetys ja äidin saattohoito, mutta hormonaalisia tekijöitä pidän kuitenkin suurimpana syynä. Toivotaan, että löydät jonkin "mukavamman" selityksen.

  • Sainkin juuri suosituksen lukea kirjan hormonitasapainosta. Mistäs sitä tietää. Sinulla on ollut rankka vaihe muutenkin, halaus, toivottavasti voit jo paremmin. Kiitos kun jätit viestin.

 3. Anonyymi says

  Anna, minäkin tunsin tuon henkilön. Olen samaa mieltä kanssasi. Hänen kanssaan oli hienoa saada tehdä yhteistyötä. T Tytti.
  PS. Hyvää Ranskan-matkaa teille kaikille.

 4. Anonyymi says

  Hei Kirjatoukka!
  Ihana lukea kirjoituksiasi lempikaupungistani, varsinkin kun nykyään asustelen toisella puolella Suomea.

  Haluaisin kysyä onko Hangossa mitää toimintaa juhannuksena vai onko kaikki paikat kiinni. Suunnittelen perheen kanssa reissua, eihän sitä periaatteessa tarvita muuta kuin aurinkoa, mutta olisi tietenkin kiva käydä vähän syömässäkin:)

  Terveisin Pia

  • Hei Pia! Kiva kun seuraat blogiamme, kiitos! Hankohan on ainoa kaupunki, jossa ON juhannuksena elämää 😉 (Okei, no riippuu keleistä…). Kaikki ravintolat ovat auki, on juhannussalkoa, tanssia ja klubikeikkoja. Tänne vain!

 5. Toivottavasti alakulo ja ahdistus jo helpottaa. Joskus oma kroppa ja mieli, pistää pysähtymään ja miettimään asioita uudelta kantilta, nämä olotilat eivät ole mukavia, mutta niistä voi myös oppia jotain. Herkät ihmiset myös helpommin tuntevat voimakkaasti näitä olotiloja. Ilmassa on selvästi monella juuri samoja fiiliksiä, ehkä tämä aika pistää väkisin miettimään asoita, oppimaan itsestä uutta ja pysähtymään.

  Olotilasi tuo varmasti sinulle jotain hyvää tullessaan, vaikka juuri nyt ei ehkä tunnu siltä.

  Mukavaa viikonloppua!

  • Kiitos kivasta viestistä. Sitähän se on, oppimista, koko elämä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.