comments 9

Aika alkaa nyt

Tehtävä: Vie poika kavereineen Superparkiin koska olet luvannut, ja suorita sillä välin mahdollisimman monta omaa juttua.

Aika: Klo 11-16.  (Lähtö Hangosta klo 9 ja paluu Hankoon klo 18.)

Pojat tiputetaan Superparkkiin klo 11.

Aika. Alkaa. Nyt!

1. Ikea, uusi petauspatja, koska vanha on nakertanut alaselkää jo pari vuotta. Aika korjata tilanne! Välihodarit. Petauspatja pitää hakea noutovarastolta, kullanarvoisia minuutteja kuluu.

2. Espoon modernin taiteen museo EMMA ja siellä Ernst Mether-Borgströmin, Sarah Morrisin ja Heli Rekulan näyttelyt. Museokauppafiilisteyä, mutta Frida Kahlo -sukissa ei ole oikeaa kokoa. Lähdemme tyhjin käsin, mutta taiteesta täyttyneinä.

3. Sörnäisten Moko, koska tytär on siellä töissä. Puolet omaisuudestani valuu nykyään Mokoon, koska ostan aina tytärkäynneillä jotain, en pysty hillitsemään itseäni siellä lainkaan. Tällä kertaa löydän järkyttävän hienot fuksianväriset tyynyt, pienen lasipurkin, johon en anna kenenkään laittaa mitään koska se on kaunein tyhjänä, appelsiininkukkasaippuaa, sekä kortin, jossa on tursas. En saa edelleenkään henkilökunta-alea, vaikka kävelen aina kassan taakse pussailemaan tyttöäni päähän.(Käykää moikkaamassa Helmiä, tosin välillä hän on Punavuoren Mokossa! Ai mistäkö tunnistatte? Ahahahahah! No sanotaanko nyt vaikka näin, että me olemme kuin kaksi marjaa. Sillä  lailla viinirypäle vs. rusina -tyyppisesti, mutta kuitenkin.)

4. Hietsun halli. Pientä kissanhännänvetoa Le Marchén ja Fat Ramenin välillä, ramenit voittivat tällä kertaa. Ryystämme lientä antaumuksella, kippistelemme valkoviinillä ja oluella.

5. Sinebrychoffin taidemuseo, hauska Minä en ole minä-muotokuvanäyttely sekä kellarikerroksessa italialaisen Andrea Angionen Terribilis est locus iste-valokuvasarja, jota pidän suurella asiantuntijuudellani vähän kökkönä. Täälläkin huinin museokaupassa ties kuinka kauan, ja ostan toiselle tyttärelle tuliaiseksi heijastimen, jossa on nuoren renesanssinaisen muotokuva. Kukapa EI rakastaisi heijastinta, jossa on nuoren renesanssinaisen muotokuva!

6. Liike, eli vaateliike Liike Fredalla. Muistatteko mustan villakangastakkini? Sen jossa asun? Kadun syvästi, etten ostanut samaa takkia aikoinaan myös kyyhkynharmaana…

7. Shine on! Kas, kirjoja! Itselleni uusi tuttavuus, tämä puoti, täynnä elämäntaitoa ja enkeleitä. Todella hieno pinkki neonvaloteksti seinällä. Inspiroidun.

8. Nide. Ostan Minä maalaan kuin jumala -kirjan, enkä vähiten sen upean kannen tähden. Kiertelemme hyllyjä kauan, kauan, hiljaa ja hartaina.

9. Niteen vieressä on C. Hagelstamin Antikvariaatti, sekään ei ole mikään pikaisen piipahduksen paikka. Haluaisin kuvata jokaisen huojuvan kirjapinon ja tapetoida kuvilla taloni. Saisikohan täällä yöpyä joskus? Katselen Picasson luonnosvihkojen pohjalta tehtyä taidekirjaa, mutten kuitenkaan raaski ostaa sitä. Palautamme sen ikkunasomistukseen. Kukakohan ikkunoiden kirjat kokoaa, asetelmat ja valikoimat toimivat ainakin minuun magneetin lailla? Seuraa kuvauksellista antikvariaattia myös Instagramissa.

10. Café Ekberg. Vooooooi, meidän hääjuhlapaikkamme, täällä istuimme lumikirkossa tapahtuneen vihkimisen jälkeen “kello viiden teellä” seurueinemme, pian kahdeksantoista vuotta sitten. Muistatko tarinan? Nyt jaamme Napoleoninleivoksen, hörpimme kahvia, himoamme vihreää marmoria ja aikaa, jolloin ei olisi aina kiire.

klo 16:05 kurvaamme Espoon Superparkin eteen. Olen onnistunut selviytymään 19 vuotta äitinä astumatta koskaan mihinkään sisäleikkihalliin puolella varpaallakaan. Nyt sekin neitsyys on menetetty. Vastassa on punaposkisia lapsia, kuinka hauskaa!

Kuudelta olemme jo Hangossa, ryhdymme ruoanlaittoon, nostamme juustot lämpenemään. Kyllä sitä ehtii, jos tahtoo.

P.S. Semmoinen hauska homma, että koska tämä ei ollut lemmenloma, jolloin teimme tietysti ihan samanlaisia asioita kuin nyt (miinus se lempi), en tietenkään stressannut esimerkiksi pukeutumisesta ollenkaan. Hiihtelin tyynesti Nikke Ankara-tyyppisessä lookissani tukka sotkussa pitkin kaupunkia. Mitä tästä opimme? (Opimme näköjään koko ajan nykyään jotain.) Lemmenlomia kannattaa  tästä lähtien kutsua “Superpark-keikoiksi”. Ongelma ratkaistu.

9 Comments

 1. Tiina A. says

  Tehokasta toimintaa! Olemme lähdössä huomenna Helsinkiin ja Porvooseen matkalle. Hyviä vinkkejä tuli. Kiitos =)

 2. Liivia says

  Mä olisin halunnut just sen saman Picasso-kirjan ikkunasta! En raaskinut ja se raastoi.

  Vihreää marmoria (ja valkoista) himoan aina ja sekin auttaa, että sitä pääsee aika ajoin silittelemään kun itselläni on vlitettavasti vain (liian) pienet palaset.

  Ja vieklä piti sanoa, että olipa SURKEA näyttelytarjonta Helsingissä nyt. Syyslomat monilla ja tosi moni näyttely ripustusvaiheessa- voisivat ehkä vähän miettiä tarkemmin noita ajankohtia.

  • Anna says

   Eihän! Hauska sattuma! Se oli kaunis kirja, varsinkin kansi.

   Totta turiset nättelyaikatauluista, me ehdimme onneksi “lemmenlomalla” mm. Valokuvataiteen museon miellettömään Francesca Woodmaniin, sekin oli jo päättynyt nyt… Hesarissa oli muten juttua Helsingin kiinnostavista galleriosta, nekin kannattaa muistaa silloin kuin museotarjonta ei nappaa!

   • Liivia says

    Woodmanin ehdin minäkin nähdä aiemmalla reissullani. Minuun se ei kauheasti vaikuttanut, pidin vain muutamasta.
    Galleriat tsekkaan aina, mutta nyt oli juuri todella monessa ripustus meneillään.

 3. Oi, ihana superpark-retki! Minä kävin tänään vain graffitinäyttelyssä vauvan kanssa Keravalla (!), mutta sekin oli aika ihanaa.

  Luin muistin virkistykseksi teidän häätarinan, se on ihana. <3

  • Anna says

   Graffittinäyttely kiinnostaisi muakin! Ja vauvat.
   (Ei siis enää omia kiitos, mutta muiden. Vauvan sylissäpitäminen on parasta.)

 4. Belgian Lempi says

  Ooo, hurjan kiva päivä ollut teillä!!

  Ekbergiin liittyy mullakin tärkeitä muistoja. Me ei vietetty häitä, mutta pyörähdettiin Albertinkadun maistraatista vihkimisen jälkeen kahden todistajamme kanssa Ekbergille samppanjakorkeille.

  • Anna says

   No niin, katso nyt, olemme syntymässä erotetut kaksoset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.