Valitse sivu

Tuolta Shopin puolelta löytyy yksi ruutu, jonka nimi on mystisesti Annan faijan aarrearkku. Silti tämä ensimmäinen löytö on kyllä minun.

Meidän löytömme eivät ole (ainakaan yleensä) mitään arvokasta antiikkia tai huikeita design-esineitä, vaan enemmänkin kuriositeetteja. Faijani on varsinainen Nenä, hän on ollut keräilijä jo vuosikymmeniä. Lähinnä hänen aarteenetsinjänsydäntään on meriantiikki, mutta jos minä saan valita kaupattavat esineet, ovat ne kotoisampia tavaroita arkikäyttöön tai lahjaksi. Minun löytöni ovat aina rakkautta ensi silmäyksellä ja puhdasta sattumaa, en ole systemaattinen keräilijä ollenkaan, vaan vedän tunteella ja tuurilla.

En ole vielä ratkaissut miten asettelen aarteet näytille, siis minkälainen näkymä avautuu kun klikkaat Shop-sivulla aarrearkku-ruutua. Siksi ainakin tämä ensimmäinen kauppatavara pomppaa silmillesi ihan näin postauksena ja aarrearkku-ruutu on vielä ”kiinni”.

Ensimmäiseen aarteeseen:

Minusta maailmalta raahatuissa koristelluissa saviastioissa on aina ollut jotain ihanaa. Niistä tulee mieleen Välimeri, aurinko, kuumat pation kivilaatat varpaiden alla, kylmä viini, venyvä aika, liehuva helma, laiskat suudelmat.

Juuri näillä ruukuilla saattaa olla kyllä enemmän tekemistä Mustanmeren kuin Välimeren kanssa, enemmän Balkania kyljessään kuin eteläistä Eurooppaa. Yhtäkaikki, savikannu ja kupit tekee mieli viilentää ja niistä tarjota roseeta tai napakkaa ja minttuista sitruunamehua hellepäivänä. Tai kuumaa kreikkalaista rakómeloa hiihtolomalla, muistatko reseptin?

Keittiön sisustukseen astiat tuovat mahtavia tutkimusmatkailijamaisia rustiikkiviboja, joille onkin tilausta kaiken mustan, valkoisen ja kromin jälkeen. Kannua voi käyttää myös maljakkona ja korvattomia, ihanan selkeitä, munanmuotoisia mukeja pieninä yrttiruukkuina, hammasmukeina tai kynäkippoina nomadin kirjoituspöydän nurkalla.

Settiin kuuluu kannu ja kuusi kuppia (vaikka kuvassa onkin vain kaksi). Kaikki ovat ehjiä ja hyväkuntoisia. Kannu vetää noin litran ja mukit reilun desin per kupponen nestettä. Hinta koko setistä on 35 euroa ja näiden särkyvien kanssa vain nouto Hangosta tai Helsingistä, ei postitusta. Astioita ei myydä erikseen ja blogikirppismeiningillä kun mennään, niin ei mitään palautushässäköitä. Setti myydään sille, joka ensimmäisenä kommentoi tähän alle ostoaikeistaan. (Muistathan, että vaikka laitatkin sähköpostiosoitteesi, näkyy se vain minulle, ei muille.)

Interiöörikuva on menorcalaisesta vapaa-ajankodista via Style Files (original Elle Decor Spain), muut kuvat omia.