Valitse sivu

Taas törmäsin tämmöiseen hupsuun kiertokyselyyn, ja koska rakastan puhua itsestäni, tartuin toimeen. Väkisinkin tulee toistoa aikaisempiin vastaaviin, monet asiat olen kertonut sata kertaa ennenkin. Mutta menkööt. Jotain korviketouhua sitä on mullekin suotava tämän työsuman lomaan!

Nimeni on… Anna Maaria. Madridilaispojat meinasivat kuolla aikoinaan nauruun nimeni nähdessään, heistä oli maailman huvittavinta, että Ana Mariaan oli tungettu ylimääräisiä kirjaimia.

Jotkut tosin kutsuvat minua… Pilkunviilaaja-Piiroiseksi. Kysykää vaikka Andersilta. Ja Parkkonen kutsui ennen Aapaksi, josta kerroinkin täällä, mutta nykyään… miksi sä nykyään kutsut mua Parkkonen?

Olen syntynyt… Helsingin Naistenklinikalla vuonna 1972, toukokuun viimeisenä päivänä noin kello 23.

Pienenä olin varma, että minusta tulee… sirkustaiteilija. 

Kolme parasta piirrettä minussa… Vimma, äly ja …poskipäät.

Lähitulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu… Katkarapusalaatti Café Lillanissa.

Suosikkikaupunkini on… Niin… tämä on vaikea. Mä TARVITSEN Etelä-Ranskaa, kaipaan aina Pariisiin, rakastuin nuorena Madridiin ja Portoon, olen ikuisesti sydämeltäni helsinkiläinen ja Hanko on mun haven.

Suosikkibiisini tällä hetkellä on… Kauriinmetsästäjät feat. Vesta, Revi mua.

Suosikkiravintolani ja -ruokani siellä on… Huhhuh, uuh, vaikea tämäkin: Le Colombe d’Or, Saint-Paul-de-Vencessa, ja mitä heillä nyt sitten lounaslistalla milloinkin onkaan. Annoksista puheenollen: ethän missannut mainintaani Helsingin (Suomen?) parhaasta fish & chips -setistä?

Suosikkijuomani on… kuivaa ja kuplivaa. Kuplavesi tosin on jäänyt kokonaan repertuaarista pois kun tajusin että mulle tulee siitä huono olo!

Suosikkisarjani just nyt on… Iholla.

Suosikkikosmetiikkatuotteeni tällä hetkellä on… Se suolasaippua! Pesen sillä edelleen joka aamu ja ilta. Tai pesen ja pesen, taputtelen naamaani ja huuhdon pois. Avénen anti-rouge sarjan tuotteet ovat pelastaneet elämäni. Ja praimerit. Ja musta kajal I love you forever.

Suosikkisovellus puhelimessani on… Yle Areena.

Mitä pakkaat mukaan matkalle? Vähän vaatteita, paljon meikkejä ja purnukoita (vuosi vuodelta nesessäärini koko valitettavasti vain kasvaa…) sekä liikaa kirjoja.

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe? Öljyän koko kroppani, kääriydyn kylpytakkiin ja kuuntelen politiikkaradiota.

Viimeisin sisustusostoksesi? Se vaaleanpunainen nojatuoli!

Viimeisin Whatsapp-viesti? ”Mihin kellonaikaan mä oonkaan syntynyt” (mutsille)

Paras tapa tuhlata 50 euroa? Iskeä seteli BasBasin viinibaarin baaritiskille ja antaa poikien päättää (kuva).

Bravuurini keittiössä? Kaikki paitsi taikinajutskat. Olen keittiöjumalatar kun sille päälle satun.

Perjantai-illan herkutteluja varten ostan kaupasta? Pähkinäsalamia. Paitsi etten oikeastaan ole enää ollenkaan iltaherkuttelija, olen lounasihminen.