Valitse sivu

15 vuotta sitten ostimme talon Hangosta. Kirjoittelin sähköposteja (myöhemmin myös kirjeitä ja tekstiviestejä) ystäväni K:n kanssa, ensin kysyäkseni apua talokaupoissa, mutta keskustelu laajeni nopeasti koskemaan koko sen hetkistä (hektistä) elämäämme.  Viestinvaihdon alkaessa olin 32-vuotias, lapset olivat kuuden, viiden ja 3 kk.

Tekstejä on editoitu ja lyhennetty, ja esillä on vain minun osuuteni.
Kutsun ystävääni Jajaksi, lempinimi tuli Rebecca Wellsin kirjasta Jumalaiset Jaja-siskot.
Laajemman pohjustuksen tälle vuoden kestävälle juttusarjalle löydät täältä.

***

KESÄKUU 2005

Tekstiviesti 1.6.2005
Olen kehitellyt rautakauppakonseptin. Ketjun nimeksi tulee Rauta-Anna. Loistavaa palvelua, kattavat erikoisvalikoimat ja ripaus ylellisyyttä.

***
Tekstiviesti 1.6.2005
Töitä, töitä, töitä. Sitten kello 22 pyöräilemään, koko perhe, pitkin rantoja, tuoksuvassa illassa. Lopuksi kannettiin yksi lamppu taloon ja sytytettiin se ikkunalaudalle. Me olemme tulleet kotiin!

***
Tekstiviesti 6.6.2005
Kaksi yötä takana omassa talossa! Yläkerta on niin kaunis, vaikka edelleen kaaoksen vallassa. Iänikuiset pahvilaatikot pitkin poikin. Keittiönä mikro ja vedenkeitin, astiat tiskaan kylppärissä.
Toisissa talkoissa osallistujia oli jo kaksi, joista toinen tuli vasta kolmelta. Ellei mun veljeni olisi ollut täällä, me oltais kuoltu.

***
Tekstiviesti 13.6.2005
Kun Poika on aikuinen ja asuu omassa kodissaan, menen kaatamaan sen sohvalle 16 litraa maitoa, kostoksi näistä vuosista ja menetetyistä sohvatyynyistä.

***
Tekstiviesti 16.6.2005
Meillä oli tänä aamuna tukkasotka vaatehuoneessa ja kohta lähdemme kurdiperheen luokse illalliselle.

***
Tekstiviesti 16.6.2005
Voisit muuten haastatella sitä kurdiäitiä, hän on älykäs ja tasapainoinen ihminen. Tasapaino, sitä etsin ja sen perässä juoksen. Olen vielä tosi kaukana.

***
Tekstiviesti 20.6.2005
Oletko lukenut Anna Gavaldan Viiniä keittiössä? Hieno. Makaan rannalla lasten kanssa ja olen kerrankin rauhallinen.

***
Tekstiviesti 21.6.2005
Tänään olen totaalisen uupunut ja korviani myöten epätoivoinen. Miten en saa pidettyä tätä huushollia kasassa? Miten minä en jaksa MITÄÄN?

***
Tekstiviesti 23.6.2005
Menkat alkoivat, nyt olen taas elävien kirjoissa. Siis eikö todellakaan keksitä mitään helpotusta PMS-raivoon? Avaruuteen kyllä lennetään tuosta vaan.

***
Tekstiviesti 23.5.2005
Retkellä Tammisaaressa pikkuankkojen kanssa. Tekee mieli tuhlata rahaa, jota ei ole.

***
Tekstiviesti 25.6.2005
Ja niin kävi, että me söimme juhannusaterian oman pöydän ääressä, omassa keittiössä. Tehtiin hulluna töitä koko päivä, pahvit jäivät vielä lattialle, mutta kuitenkin. Oli taivaallista keittää perunoita kuukauden mikroelämän jälkeen. Kokko oli upea, Hankoelämän ensimmäinen juhannus. Anton ensimmäinen juhannus. Tavattiin paljon ihmisiä ja jatkettiin vielä juhlia meillä. Hauska ilta!

***
Tekstiviesti 26.6.2005
Jaja, Jaja. Istun keittiössä, juon teetä ja syön pullaa. Olin ihan satavarma, että tätä päivää ei tule, mutta nyt se on tässä. Ikkunat ovat pölyiset, lattialistoja ei ole ja jääkaappi on niin vanha, että luulee olevansa pakastin. Mutta tässä minä istun ja luen ja kynttilät palavat. Sittenkin.