Leave a comment

Vanha kunnon juustokakku

Jos nyt juustokakussa voi mitään ongelmaa olla, niin se, että pitäisi tietää jo päivää
ennen, että huomenna tekee mieli juustokakkua. Ilmeisesti sellaisiakin
ihmisiä on, koska juustokakku elää, voi hyvin ja porskuttaa. Mekin ryhdistäydyimme, olimme suunnitelmallisia ja saimme kun saimmekin juustokakun kasaan. Ei nyt suotta puhuta siitä kakusta, joka meni uunin sijasta jääkappiin, tai itseasiassa jääkaapin eteen lattialle. Puhutaan nyt vain siitä ONNISTUNEESTA juustokakusta.

Pohja:
250 gr Digestive-keksejä
Reilu dl voisulaa
Pari ropsahdusta fariinisokeria.

Täyte:
600 gr (maustamatonta) tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 rlk vehnäjauhoja
4 munaa
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 prk (200 gr) Crème Fraichea

Tarvitset myös:
Halkaisijaltaan 24 cm:in levyinen irtopohjavuoka
Leivinpaperia
Uunin ja jääkaapin 🙂
Marjoja, tässä tapauksessa mustaherukoita.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla, mutta voitele myös reunat, ja ehkä sipaise vähän pohjaakin.
Tee kekseistä hakkelusta, sekoita voisula keksinumurujen joukkoon ja lisää sokeri.
Painele keksipohja vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin töpäköitymään.

Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja sokeri, sekä lopuksi jauhot. Lisää munat yksitellen, jatka vatkaamista. Lopuksi sekaan sitruunankuoriraaste ja ranskankerma. Kaada täyte pohjan päälle ja tyrkkää juttu uuniin, 175 C, noin tunti.

Anna kakun jäähtyä, peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa yli yön.

Tarjoa mustaherukoiden, muiden marjojen tai hillon kera. Voit myös ropsia tomusokeria kakun ylle ennen tarjolle panoa.

Leipomushommissa selkärankana Kodin Kuvalehden ”Tuhti pala Amerikkaa- New York Cheese Cake”-resepti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.