comments 4

Tulista

Keskiviikkona kokattiin thaityyppistä, kun sain kamulta raamatun joululahjaksi. Siis Thai Bible’n.

Ei noista kuvista nyt kyllä mitään selvää saa ( I want my Herra Kamera back!!!) , mutta kerrottakoon, että pöydässä oli kookoskermalla maustettua riisiä, kanaa ja sitruunaruohoa, paistettuja paprikoita ja purjoa, kiinankaalia kera siitakesienien, sekä kurkkurelissiä.

Soveltelin ohjeita aika vapaalla kädellä, ja siksipä en juuri pysty reseptejä yllämainittuihin jakelemaan, mutta kurkkuhässäkän tein ihan melkein kirjan ohjeen mukaan 🙂

Pilko kokonainen kurkku pieniksi kuutioiksi (kaavi vetinen siemenosa pois)
Lisää pieneksi silputtua salottisipulia ja punainen chilipalko pienenä hakkeluksena.

Lämmitä kattilassa loraus riisiviinietikkaa, muutama ruokalusikallinen sokeria ja puolisen desiä vettä. Hämmennä kunnes sokeri sulaa. Lisää nyt liemeen valkosipulia pienen pieneksi pilkottuna, sekä tuoretta inkivääriä, samoin sekin saa olla pientä silppua. Nosta levyltä, ja anna jäähtyä.

Kaada jäähtynyttä lientä kurkkusalaatin päälle, koristele korianterilla, ja laita jääkaappiin maustumaan. Ihana, raikas lisuke aterialle!

4 Comments

  1. Voih, Kirjatoukkaseni…tänään pääsin viimein kauhanvarteen! Sinfoniaa siitä tuli, aineksina lohi, ravut, sipukat ja liemi joka oli maaginen;) bouillabaisse vailla vertaistaan, syntynyt juuri tätä pakkaspäivää varten. NAM!

    • Voi kiitoksia ! Toi ohje oli niin äärimmäisen NAM ja helppo kun mikä…ja se fenkoli 😉
      Pirskatti kun muistais ronkua tuolla facessa, nyt meen kyllä!

    • Joo, se on se fenkoli 😉
      Tuu, tuu nyt meidän "tykkääjäksi", jaamme siellä extrana ihania musalinkkejä, blogivinkkejä, elämän pieniä hauskuuksia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.