Leave a comment

Ruokaa jumppareille

Vanhimmat kakarat, tytöt Pulppu ja Pulina tulevat sunnuntaisin klo 13:15 kotiin HIRVEÄN nälkäisinä, telinevoimistelusta. Nyt pöytään ladottiin kiiren vilkkaa höyryävät annokset tomaatti-chilihöystöä ja espanjalaista pyttipannua.

Tomaatti-chilihöystö
Iso kasa pikkutomaatteja puolitettuina
2-3 valkosipulinkynttä siivutettuina
1 punainen chili pikku viipaleina
Puntti varsineen silputtua basilikaa
3 kesäkurpitsaa
Öljyä, suolaa, mustapippuria
Tomaatit, valkosipuli, chili ja basilika käännellään nopeasti pannulla, hyvässä oliiviöljyssä. Sekaan kauhotaan valtavasti raastettua kesäkurpitsaa. Nautitaan Parmeggianon kanssa.

Espanjalainen pyttipannu
Chorizo-makkaroita, viipaloituina
Herkkusieniä
Punasipulia
Paprikaa
Persiljaa iso nippu
Tuoretta pinaattia
Oliiveja
Suolaa, pippuria

Kaikki paistellaan isolla pannulla ja mustapippuria rouhitaan joukkoon reilulla kädellä. Paistaessa roiskutetaan oliiviöljyä ympäri keittiötä ja lauletaan ja nauretaan kovaa!

Pikkuveli Riuku teki lisäkkeeksi avokadosta, valkosipulista, sipulista, chilistä, tomaateista, sitruunanmehusta ja oliiviöljystä sauvasekoittimella mainion (mutta hyvin, hyvin tulisen…) ”guacamolen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.