comments 11

Pursuaa hyvää

Tämän kasvispellillisen reseptin olen kertonut ennenkin blogissa, mutta kerran vielä, pojat!

Pilko pellille kaikkia ihania kasviksia, isolla kädellä. Kesäkurpitsaa, munakoisoa, punasipulia, eri värisiä paprikoita, parsakaalia, fenkolia (fenkoli on TÄRKEÄ!)… ja lopuksi pieniä tomaatteja. Luruttele päälle oliiviöljyä ja hunajaa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tossota uunissa ihaniksi, välillä käännellen, ja päällimmäiset saavat ottaa ihan väriä pintaankin. Pöydässä sitten kylvetään koko komeuden ylle vielä paahdettuja pinjansiemeniä, parmesanlastuja ja basilikanlehtiä.

Nauti ihan itsekseen, tai pihvin kaverina.

11 Comments

  1. Näyttää ihanalta! Voisin testata vaikka heti tänä iltana….
    Milläköhän lämpötilalla pidät uunia ja suunnilleen kuinka kauan pidät uunissa?

    • Uuu, nämä yksityiskohdat ovat mulle aina vaikeita 🙂 Sanoisin, että n. 200 C ja kyllä siinä 30-40 min. menee? Minä pidän siitä, että vihanneksissa on vielä napakkuutta jäljellä, mutta että päällimmäiset ovat hiukan "hiiltyneet"!

  2. Oi, herkullista! Ja kauniita kuvia, kuten aina. En tiedä, mitä olette mieltä haasteista, mutta mainitsin Kirjatoukan ja herra Kameran omassani elosuoja.blogspot.fi. Iloista kevättä!

  3. Anonyymi says

    Hyvältä vaikuttaa! Laitan myös itse usein uunikasviksia, mutta miten upotat sitruunan niihin? Mehuna vai paloina?

    Terv. Tiina Aakko

    • Sitruuna oli vain mukana kuvissa, ei pellillä. Tosin kun söimme seuraavana päivänä maalaisleivälle keottuna kylmää kasvishöystöä, niin ripsutimme sitruunamehua (ja öliiviöljyä) leipien päälle! Oli niin hyvää!

  4. Kiitän nyt etukäteen. Vihannekset muhii uunissa. Partsilla grillautuu kalkkuna. Suunnitteilla muutaman päivän katoaminen arjesta muutaman viikon päästä. Elämässä kaikki hyvin.

    • Kiitti Jada! Kuin myös sinun tonteillasi aina!
      Tosi hauska haaste, katsotaan millä viikolla ehtisin osallistua, superia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.