comments 3

Pitkän pöydän ritarit, osa 2

Saisiko olla aperitiiviksi minttu-proseccomalja?

Ensimmäisenä iltana syötiin kuitenkin fish & chips hankolaisittain; Ekströmin savukampelaa, Origon ranskalaisia perunoita ja illan päätteeksi ihana marenkikakku. Kukkien virkaa toimittivat vielä tässä vaiheessa punasipuliniput 🙂

Pikku-Elsan marenkikakku

Vaahdota 4 munanvalkuaista.
Lisää pikkuhiljaa mukaan melkein 4 dl sokeria, jatka vain surruuttamista.
Marenkivaahto on valmis, kun voit nostaa kulhon ylösalaisin ilman että sisältö valahtaa!

Levitä vaahto leivinpaperin päälle pellille pyöreä(hköksi) kakuksi. Paistele miedossa lämmössä tunnin verran. Pinta saa nyt kauniin kuparisen sävyn.

Ota kakkunen uunista ja anna jäähtyä. Vaahdota vaikka sillä aikaa purkillinen kuohukermaa.

Levitä kermavaahto marenkipyörylän päälle juuri ennen tarjoilua, nostele runsaasti sitruunamehussa hetken marinoituja marjoja koko komeuden päälle, koristele mintunlehdillä ja suklaalastuilla.

3 Comments

    • hihi, tee semmoinen postaus joskus! – Mutta täytyy sanoa että nää ruokapöytäjutut on olleet niin ihania että melkein tippa tulee silmään, samalla ku vesi kielelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.