comments 6

Personal Jesus

Kun hiiviskelin lauantaiaamuna vielä unisena ja kahvinhimoissani yläkerrasta alas, oli eräs pyörähtänyt jo torilla ja kaapannut Tagelta kaksi kalaa kainaloonsa. Hangossa kaikki vanhemmat herrasmiehet hilluvat torilla joskus siinä seitsemän aikaan, niin myös tämä meidän Herra Kameramme. Se on kuulkaas aamunkoitteessa kun kalaonni on myötäinen. Tällä kertaa nousi villisiikaa.

Ja resepti, jotenkin näin se meni, jos oikein ymmärsin sohvalta käsin.

Kaksi kalaa
Suomusta peratut kalat – tässä tapauksessa siis siiat -, huuhtele, suolaa ja pippuroi ne yltympäriinsä.
Tee siikojen kylkiin viillot ja täytä ne yrttivoilla (tilliä, rosmariinia, voita).
Pujottele kalojen sisään sitruunasiivuja ja yrttisilppua ja roiski sitruunaa muutenkin joka puolelle. Siis tarvitset ainakin 4-5 sitruunaa, jotta keittiö olisi kunnolla aromaattinen. Ja kalat siinä sivussa.

Kun olet tehnyt vihanneshässäkän (ohje alla), pyöräytä vielä punasipulirenkaita vihannestenpaistopannulle jääneessä, voi-öljy-valkoviiniliemessä ja laita pehmenneet sipulit kalan sisään ja jokunen rinkula päällekin.

Ujuta kalat ja loppu liemi paistopussiin ja pussi pellille.

Vihannespaistos
Kuullota perunaa, porkkanaa, fenkolia, selleriä, sipulia ja valkosipulia voin ja oliiviöljyn seoksessa.
Kun kaverit ovat saaneet vähän väriä, loiskauta lasillinen valkoviiniä pannulle ja anna kiehahtaa.
Siirrä vihannekset uunivuokaan ja kuumaan uuniin. (Yllä kerrotaan mitä pannulle jäävälle liemelle tapahtuu.)

Vihannekset tarvitsevat kypsyäkseen vähän pidemmän ajan kuin kala. Kalaa ei kannata ajaa kuivaksi, vaikka onneksi se vaara onkin lähes olematon, kun kokkailee paistopussin kanssa.

Ihan viimeiseksi, kun kala on jo nostettu ulos, vihanneksille voi vielä näyttää grillivastusta. Nosta kalat vadille ja lusikoi lientä paistopussista päälle.

Pöytään vielä tarjolle sitruunalohkoja, sormisuolaa ja majoneesia. Ja vaikkapa luomu-Rieslingiä, löysimme eilen kivan!

6 Comments

  1. Loistavan oloinen ohje. Täytyypi testata. Ja hyvän viinin löysitte kaveriksi. Ollut mun lemppari jo pitkään. Nam 😉

  2. Anonyymi says

    Jos siellä nurkissa alkaa pyöriskeleen jotain karvaista, se saatan olla minä. Niin saatan muuttaa kotitontuks teille.
    t. Olli

    • Haha! Kyllä tänne aina yksi tonttu mahtuu! Ja kohta kannetaan taas pöydät ulos, lautasen paikat sen kuin lisääntyvät!

    • Ei ollut ollenkaan leipää, että sinänsä jäi vähän vajaaksi aikaisemmasta tempun tekijästä 😉 Ja kala meni kaikki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.