comments 2

Ohoi sailor, suuntana Hanko!

Hangon kesä on todentotta alkanut, kaupunki kuhisee. Joka vuosi on yhtä kiehtovaa seurata kuinka muuttolintujen vanavedessä kaupunki täyttyy ensin yhä ahkerimmista viikonlopun viettäjistä ja sitten pikkuhiljaa kesäasukkaista, matkailijoista, tenniksenpelaajista, veneilijöistä… Omakin väki syöksyy kaduille, puistoihin ja rannoille. Pieni, vielä kohmeinen kaupunki levittää kaiken kauneutensa näytille kuin riikinkukko ja paistattelee suven suosituimpana, kunnes taas syksyllä venyttelemme kylliksi saaneina ja annamme talven tehdä tehtävänsä; valmistaa seuraavaan kiihkeään kesään.

Jos aava meri, lähes ehtymätön aurinko ja vanhanajan villaromantiikka eivät riitä syiksi hypätä ratin taakse tai junavaunuun, niin miten olisi eurooppalaisittain parin päivän ruokamatka? Tarjonta nuppineulanpään kokoisessa kylässämme alkaa olla ihan kreisin hyvä.

Perjantai-illaksi saimme kutsun tutustumaan uusimpaan tulokkaaseen, Skifferiin.

Skifferin juuret ovat Helsingin edustan Liuskaluodolla. Sieltä kaikki alkoi, purjehtijoiden ja urheiden Kaivopuiston rannasta irtautuvien lauttamatkalaisten ruokkimisesta. Liuskaluoto on myös lainannut nimeä ravintolan gourmetpizzoille, tai flat breadeille, eli liuskoille. Liuskat erottaa perinteisistä pizzoista hauska, pitkulainen muoto ja astetta anarkistisemmat, runsaat täytteet.

Meille oli ennestään tuttu Erottajan Skiffer, jossa olemme lapanneet kitusiimme kuuluisaa mansikkapizzaa ja kylmää valkoviiniä kerran jos toisenkin, ja jossa Parkkonen käy harva se viikko duunireissuillaan, ”tukemassa Itämerta” eli syömässä kalaisan, mummonkurkuilla ja kauden kasviksilla lastatun runsaan (ja kauniin!) liuskan, jonka tuotosta menee lantti WWF:n Itämerityöhön. Myös Punavuoren Viiskulmasta löytyy nykyään Skiffer.

Mutta nyt Skiffer on rantautunut siis Hankoonkin. Minä suosittelen lämpimästi ensimmäisen käynnin perusteella Surf & Turfia (jokirapuja, chorizo-makkaraa, chiliä ja korianteria), ensi kerralla tahdon maistaa  päärynä-brie-pähkinä-lätyn ja sitten varmaan (jos yhtään itseäni tunnen) ankkuroidun tomaatti-mozzarella-artisokkaliuskan simppeliin mutta rapeaan reunaan loppusesongiksi.

Tulossa on myös nimikkoliuska Hangö Udd, se paljastetaan vasta kesemmällä. En saanut vielä urkittua vihiäkään tuolta komealta merikarhulta. Munankeltuainen? Lammasta? Ruohosipulia? Perunaa? Ravintolasalin sekä suuren, merelle aukeavan terassin lisäksi yläkerran vielä vaiheessa oleva lounge palvelee ruokailijoiden lisäksi drinkillä kävijöitä, kuulemma kuumimmalla kaudella ihan aamuyön tunteihin saakka. Pisteet muuten tyylikkäästä drinkkilistasta: klassisten kesämaljojen kuten Aperol Spritzin ja Hugon, sekä merirosvojen lempparin, rommisen Rödbergen Street Punchin lisäksi Skifferistä saa French 75:n. C’est classy!

Itäsataman ravintolarivistö alkaa olla tosi kovassa tikissä, suosittelen sittenkin, että varaat saman tien koko viikon vierailun. Veikkaan, ettet lähde nälkäisenä.

Ensimmäinen Taste Hanko-tapahtuma 16.-17.6.2017.
Illallisemme tarjosi Skiffer.

Lue lisää: On melkein maaginen näky, kun perinteiset uimakopit laskeutuvat Hangon rannoille. 

2 Comments

  1. Miten sattuikaan että olen Hangossa just tuolloin ja siippakin saapuu seurakseni viikonlopuksi! Ihanaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.