comments 8

Nyt ei Gallian kukko laula

”Siis mieti, ett ÄITI on leiponut”. Hämmästelyn kuulimme lasten suusta, josta putkahti tälläkin kertaa totuus. On todellakin harvinaista, että tämä äiti leipoo.

Kuvien raparperi-aprikoosipiiras on puhtaasti Ranskan syytä.

Kalvava ikävä johtuen siitä, etten pääse tänä kesänä Ranskaan yhdistettynä Ylen esittämään ”Ranskan puutarhahelmet”-ohjelmaan ja maailman täydellisimmän naisen Mimi Thorissonin synnytykseen (kuva ja tarina hänen miehensä Instagram-tilillä…) nostatettuna vielä lounaalla nautitulla mainion hailakalla rosé-viinillä… niin, tässä on tulos.

Käsittämättömintä on, että tein piirakan lähestulkoon ilman ohjetta. Katsoin hiukan pohjan mahdollisia suhteita jostain reseptistä, mutta sitten laskin käsijarrun irti ja annoin palaa.

Mimi, tämä on sinulle!

Raparperi-aprikoosipiiras

Pohja:
(Määrät ovat hyvin luovia, paha mennä sanomaan mitään tarkkaa. Melkein kaikki ainekset olivat luomua.)

200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
Sokeria ja fariinisokeria
Vaniljasokeria
2 isoa munaa

Sekoita ja sorki ainekset yhteen, etsi piirakkavuokaa, ei löydy, ota valurautapannu, voitele se. Töpsyttele taikinaa pannulle, huomaa, että sitä on noin puolet liikaa. Leivo lopuista pyöreitä pikkuleipäsiä.
Laita valurautapannu taikinoineen jo kuumaan uuniin.

Päälle:
Pieneksi pilkottua raparperia mieluiten suoraan maasta
(Olisiko varsia pitänyt kuoria? En kuorinut.)
Miniminitilkka vettä
Fariinisokeria
1 halkaistu vaniljatanko
Monta mintunoksaa

Vippaa täytteen aineksen kattilaan ja keitä pehmeäksi. Nouki vaniljatangot ja isoimmat mintunvarret pois.

Ota varovasti pannu uunista ja lisää täyte. Huomaa, että raparperia on liian vähän, joten lusikoi luomuaprikoosihilloa lisäksi.

Anna muhitella uuniss kunnes valurautapannun puinen kahva alkaa savuta. Piiras on täten valmis.
Koristele mintunlehdillä ja nauti jäätelön kera.

Muista paistaa myös ne ylijäämä-pikkuleivät, niitä voi napsia sillä samaisella aprikoosihillolla kuorrutettuna.

Kuvassa näkyvä juoma on kuvausrekvisiittaa eikä liity millään lailla tapaukseen. 

8 Comments

  1. ainakin juoma on hyvin valittu….paisti että minähän en sitä saatuneesta syystä (=Rostig Spik/Rusty Nail) enää juo!

  2. Rusty Nail on drinkki, johon tulee 1/3 Cointreauta ja 2/3 viskiä, vai oliko se toisin päin? Maistelimme ja testasimme niitä erään ystävättäreni kihlajaisissa parikymmentä vuotta sitten, ja olipa hyvää, ja hauskaa! Paitsi ei seuraavana aamuna…eikä maistu vieläkään!

  3. Anonyymi says

    Uudet puutarhatyöt, ranskalaiset puutarhat -ohjelma, omat leivokset – jos ei tästä saa punaisia poskeja, elämän intohimoista, niin mistä? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.