comments 4

Mon petit chou!

Tulla tupsahti niin mainio syyssoppa, että ajattelin jakaa reseptin teidän kanssanne, pikku kaalinpääni!

Ruskistetaan hyvää jauhelihaa ja heilautetaan se isoon savipataan.
Seuraavksi pannulla pyöräytetään oliiviöljyssä pari pilkottua sipulia ja valkosipulia, ja kuulaina ne lihan perään.
Pataan lisätään vettä, tomaattipyrettä ja pari luomulihaliemikuutioita.
Sekaan heitetään kaalisilppu (valkokaalia, keräkaalia, savojinkaalia…) ja vieläpä 3 pilkottua porkkanaa.
Maustetaan rakuuna-valkoviinietikalla (ole rohkea!), meiramilla, timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Aavistus ruokosokerisiirappia tarvittaessa, pyörylöimään makua.

Muista: Kaali painuu kasaan, joten laita laita laita vaan reilusti!

Annetaan tuhista tulella tunnin verran ja nautitaan smetanan, persiljakourallisen ja virolaisen rakennusmiehen kera. (Tere, Kalle!)

4 Comments

  1. Tarja, mitäs pidit? Minusta se on taivaallista, kunhan muistaa maustaa rohkeasti, eikä pihtaile smetanan kanssa 🙂 Yksi lempiruokani, ehdottomasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.