Leave a comment

”Ei elämästä tule mitään ilman tätä kamaa!”

Mutta siis niin sairashan mä en koskaan ole, etteikö ruoka maistuisi!

Nyt tempaistiin burgerit, Jamie Oliverin tapaan:

Botham-purilainen

1 kg paistijauhelihaa, mieluiten luomua
2 keskikokoista punasipulia silputtuna
(2 munaa, 1-2 kourallista tuoreita leivänmuruja)
1 rkl korianterinsiemeniä murskattuina
1 pieni hyppysellinen jeeran- eli juustokuminansiemeniä murskattuina
1 kukkurainen tl Dijon-sinappia
suolaa, vastarouhittua mustapippuria

Paista pihvit uunissa ja tarjoa paahdettujen sämpylöiden, salaatin, herkkukurkkujen ja tomaattisalsan kera. Kylkeen pullollinen ketsuppia, jees! Ruokajuomaksi aikuisväestölle Jamie suosittelee Guinnessiä.

Koska meillä oli sitä huippulaadukasta Highland-lihaa Hangon Täktomista, tuosta 15 minuutin matkan päästä, skippasin munat ja leivänmurut, niitä ei tässä tapauksessa tarvita. Korianterin- ja juustokuminansiemeniä laitoin ohjetta reilummin, ja lisukkeiksi pomppasivat myös majoneesi ja juusto. Kukin tekee tietysti sellaisen oman oloisensa hampurilaisen!

Ohje on Jamie Oliverin kirjasta ”Alastoman kokin paluu” (vuodelta 2000).

Lue lisää: Aikaisemmin blogissa, kesäisempiä makupareja Havsgårdin luomukarjan lihalle, klik.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.