Leave a comment

Balsamicokylpy

Herra Kamera, mä kumarran sun lampaanlaittokykyjäsi!

Lankalauantaina, joka on muuten näillä leveysasteilla The virpomispäivä, katoimme suvulle lammasta kahdella tavalla. Se toinen tapa oli se savustettu luomulampaan viulu minttuhyytelöllä, ja toinen tulee tässä.

Balsamico-lammas:

Marinoi karitsan paahtopaisteja yön yli balsamico-valkosipuli-yrttikastikkeessa. Yrtteinä meidän marinadissamme oli rosmariinia, salviaa, timjamia ja basilikaa.
Ota paahtopaistit seuraavana päivänä ajoissa lämpenemään.
Pyyhi marinadit pois, grillaa lihoihin pintaa, lado uunivuokaan, suolaa ja pistä sitten paistomittarin kanssa kuumaan uuniin. Kun lihan sisälämpötila on 60 astetta, ota lihat pois, peitä foliolla ja anna vetäytyä ennen leikkaamista.
(Alkuperäinen resepti on Pirkan, klik.)

Minä, joka oikaisen aina jos vain suinkin voin, teen tsatsikin näin, ilman raastamista ja valuttamista:
Pilko reilusti kurkkua pieniksi kuutioiksi, poista ensin vetisin siemenosa.
Heitä kurkut paksun kreikkalaisen jogurtin joukkoon. (Minusta Lindahlsin Kreikkalainen on parasta, paksua ja hiukan hapanta.)
Mausta valkosipulilla, punaviinietikalla, suolalla, mustapippurilla, tillillä ja öljytilkalla.
Tarjoa sitruunalohkojen ja kalamata-oliivien kanssa.

Ja perunat, yrteissä ja öljyssä pyöritetyt, uunissa kypsytetyt, ovathan ne nyt vaan niin ihania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.